Acer a intentat o actiune impotriva VW,  in statul american Virginia, legat de brevetele tehnologiei 4G si a cipurilor aferente.

Sursa: WirtschaftsWoche

Saptamanalul german WirtschaftsWoche a raportat marti ca Acer a intentat o actiune in statul american Virginia, sustinand ca VW a platit doar pentru licente pentru brevetele 2G si 3G, dar a instalat in mare parte cipuri pentru telefoane mobile cu tehnologie 4G in ultimii doi ani. Aceste cipuri sunt montate pe toate masinile actuale si sunt folosite pentru sistemele de infotainment care includ GPS, servicii de asistenta si altele.

Volkswagen a declarat ca acuzatiile facute impotriva sa de catre Acer sunt nefondate, dupa ce o revista a raportat ca producatorul taiwanez de computere a dat in judecata producatorul auto pentru incalcarea brevetelor retelei mobile. VW a semnat intradevar un acord cu Acer pentru cipuri de tehnologie 2G si 3G, dar pentru tehnologia 4G gigantul teuton a semnat un parteneriat cu Huawei de ceva timp, asa ca scepticismul lor fata de Acer este bine intemeiat.

Sursa: Finanzen.net

„Vom examina procesul impreuna cu furnizorii nostri si vom decide apoi cum sa procedam”, a declarat VW pentru Reuters.

„La prima vedere avem indicii ca afirmatiile si acuzatiile formulate in acesta sunt nefondate si ne vom apara pozitia”, a adaugat producatorul auto, refuzand sa ofere mai multe detalii. Mai ales ca sunt vizate masinile lor populare cum ar fi electricul ID.4, Golf, Tiguan sau Atlas iar implicatiile unui astfel de proces ar fi destul de mari pentru gigantul german, care abia a scapat de Diesel Gate.