Aproape Masini

Acum avem si magazin online

NHTSA intensifica ancheta privind incendiile motoarelor Hyundai si Kia

NHTSA spune ca era constienta de 161 de incendii care au avut loc din cauza defectiunilor motoarelor Hyundai si Kia.



Sursa: Playtech.ro


Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi (NHTSA) si-a intensificat investigatia asupra incendiilor de motoare care au afectat unele vehicule Hyundai Motor Co si Kia Motors Corp de mai bine de sase ani.


Agentia americana de siguranta auto a declarat ca a deschis o „analiza de inginerie” care acopera aproximativ 3 milioane de vehicule pentru a evalua, printre altele, eficacitatea rechemarilor initiate de cei doi producatori auto. Agentia a mai adaugat ca stia ca 161 de incendii au aparut potential din cauza defectiunilor motorului.


O analiza de inginerie este urmatorul pas intr-un proces care ar putea duce la o rechemare, desi uneori NHTSA inchide astfel de sonde fara a necesita o actiune.


Agentia a deschis o investigatie in 2019, acoperind Kia Optima si Sorento 2011-2014 si Kia Soul 2010-2015, impreuna cu Hyundai Sonata si Santa Fe 2011-2014 pentru a investiga cazurile de incendii care nu au fost accidentate.


Hyundai a declarat luni ca va continua sa coopereze pe deplin cu NHTSA in ceea ce priveste incendiile motoarelor care nu sunt cauzate de o coliziune / accident. Kia nu a raspuns la solicitarile primite pentru a oferi comentarii.


Cele doua companii sud-coreene au convenit asupra unei sanctiuni civile record de 210 de milioane de dolari anul trecut, dupa ce autoritatile de reglementare au declarat ca nu au rechemat in timp util 1,6 milioane de vehicule pentru probleme cu motorul.


Similar Articles

Munteanu Ioana

31 December 2021

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA