Rechemarea Tesla acopera 356.309 Model 3 2017-2020 pentru a rezolva problemele cu camera retrovizoare si 119.009 vehicule Model S din cauza problemelor cu capota fata.

 

Sursa: Promotor

Tesla recheama peste 475.000 de vehicule electrice Model 3 si Model S pentru a rezolva problemele cu camera retrovizoare si portbagaj care cresc riscul de accident, a declarat autoritatea de reglementare a sigurantei rutiere din SUA. Numarul total de vehicule rechemate se apropie de jumatate de milion de vehicule livrate de Tesla anul trecut. Tesla nu a putut fi contactata pentru comentarii.

Pentru berlinele Model 3, „cablajul camerei retrovizoare poate fi deteriorat prin deschiderea si inchiderea capacului portbagajului, impiedicand afisarea imaginii camerei retrovizoare”, a spus NHTSA.

Pentru vehiculele Model S, problemele de blocare a capotei din fata pot determina deschiderea portbagajului „fara avertisment si obstructioneaza vizibilitatea soferului, crescand riscul unui accident”, a declarat producatorul.

Sursa: Tesla

Tesla nu are cunostinte de accidente, rani sau decese legate de problemele cu masinile sale Model 3 si Model S, a spus NHTSA.

Tesla este investigata de NHTSA pentru alte probleme dupa cum a declarat saptamana trecuta. NHTSA a deschis o ancheta asupra a 580.000 de vehicule Tesla cu privire la decizia producatorului auto de a permite ca jocurile sa fie jucate pe ecranele masinilor in timp ce acestea sunt in miscare.

Ulterior, Tesla a fost de acord sa nu mai permita ca jocurile video sa fie jucate pe ecranele vehiculelor in timp ce masinile sale sunt in miscare, potrivit NHTSA.