Volvo a inregistrat scaderi mari pe toate pietele cheie, iar Renault se pare ca nu o duce mai bine.

Sursa: AutoMarket

Vanzarile Volvo Car au scazut cu 18%, pana la 64.436 de masini in decembrie, din cauza presiunilor cauzate de deficitul persistent de componente la nivel mondial, a declarat producatorul auto intr-un comunicat.

Volvo , care a fost puternic afectata de constrangerile din lantul de aprovizionare la nivel sectorial si de penuria de semiconductori, a avertizat in noiembrie ca deficitul de cipuri va continua pana in 2022. Vanzarile brandului in Europa au scazut cu 15%, in timp ce in SUA au scazut cu 27% si cu 21% in China.

„Rezultatul a fost influentat semnificativ de lipsa continua a aprovizionarii cu componente, care a afectat productia si, in consecinta, livrarile catre clienti”, a spus Volvo in declaratie, adaugand ca cererea pentru produsele sale a ramas puternica.

Pana in decembrie, vanzarile au crescut cu 5,6%, pana la 698.693 de masini, dintre care 27% au fost modele Recharge, fie cu un motor complet electric, fie hibrid. Producatorul auto a inregistrat vanzari de 6.780 de unitati de la stabilirea celui de-al saptelea record de vanzari in ultimii opt ani. Cel mai bun rezultat al Volvo pe parcursul intregului an au fost 705.452 de vanzari inregistrate in 2019.

Perspectivele Volvo pentru anul 2021 sunt pentru volumul vanzarilor si cresterea veniturilor cu profitabilitate imbunatatita pana la nivelurile de dinainte de pandemie. Urmeaza sa se afiseze castigurile din al patrulea trimestru pe 11 februarie.

Sursa: Renault.ro

De alta parte, inmatricularile de masini noi in Franta au scazut cu 15% in decembrie, partial din cauza penuriei globale de semiconductori pe langa un nou val de infectii cu coronavirus care creeaza incertitudine.

,,In total, 158.121 de autoturisme au fost inmatriculate luna trecuta”, a declarat sambata Asociatia CCFA a producatorilor de automobile din Franta.

Pentru tot anul 2021, inregistrarile au crescut cu doar 0,5%, la 1,66 milioane, comparativ cu cel mai scazut nivel din 2020.