Producatorul auto BMW a lansat tehnologia de schimbarea culorii pe un model concept iX.

Sursa: autoevolution.com

Producatorul auto a lansat un concept de vehicul numit BMW iX Flow , bazat pe SUV-ul existent iX, care foloseste tehnologia electroforetica pentru a schimba culorile de la negru in alb sau pentru a combina alb-negru intr-un caleidoscop grafic pe suprafata caroseriei.

„Masina te imbraca, te exprima nu doar din interior, ci si din exterior asa ca am incercat sa cream o tehnologie si am adaptat-o ​​masinii care iti permite sa faci asta”, Christoph Grote, vicepresedinte senior de electronice la BMW.

Grote a spus ca posibilitatea de a schimba un vehicul de la intuneric la lumina in timp ce conduceti la temperaturi ridicate ar ajuta la eficienta si la reglarea termica in interiorul vehiculului.

BMW a lucrat cu o companie numita E-Ink pentru a dezvolta aplicatia pentru vehicule. Fondata in 1997, E-Ink a dezvoltat tehnologia utilizata in cititoarele Kindle si afisajele comerciale pentru marci precum Sony si Amazon. Aplicarea E-ink de catre BMW functioneaza printr-un invelis adaptat pentru a acoperi intreaga caroserie a SUV-ului. Invelisul contine pigmenti de culoare diferiti care, atunci cand sunt stimulati de diverse semnale electrice, se vor ridica la suprafata pielii, determinand-o sa isi schimbe nuanta.

Sursa: BMW.com

Adrian van Hooydonk, seful de design BMW, a numit tehnologia de schimbare a culorii de pe iX Flow, care nu a fost confirmata pentru productie, parte a planului grupului de a dezvolta produse „centrate pe om” care sa stimuleze toate simturile.

BMW a declarat ca va cheltui 30 de miliarde de euro (34 de miliarde de dolari) pe tehnologii orientate spre viitor pana in 2025. „Pentru noi, digitalizarea inseamna experienta totala si emotiile care pot fi create cu ea”, a spus van Hooydonk in timpul interviului.