Producatorul auto Mercedes va incepe sa vanda EQS-ul construit in India in al patrulea trimestru.

Sursa: AutoExpert.ro

Mercedes-Benz intentioneaza sa inceapa asamblarea locala a vehiculului sau electric EQS in India in acest an, ca parte a unui impuls mai amplu de electrificare a portofoliului sau in Asia, a declarat Martin Schwenk, seful marcii pentru India. Mercedes, care va fi primul producator global de automobile de lux care va asambla vehicule electrice in India, se asteapta sa inceapa sa vanda EQS asamblate local pe piata indiana in al patrulea trimestru al acestui an, a declarat Schwenk reporterilor.

Compania a inceput sa vanda modele importate ale SUV-ului sau electric EQC in India in 2020 si a dezvoltat un plan pentru vehiculele electrice pentru aceasta tara in ultimii doi ani, desi planurile sunt intr-un stadiu incipient, a spus Schwenk.

Vanzarile de vehicule electrice, in special de masini electrice de lux, reprezinta o fractiune din vanzarile totale de vehicule in India, in principal din cauza cererii scazute si a preturilor ridicate, precum si a lipsei unui lant de aprovizionare local, inclusiv a productiei de baterii.

In plus, taxele mari de import din India pentru vehiculele electrice, taxele pe masinile importate complet construite pana la 100%, sunt un factor de descurajare pentru companii. In ultimul an, Tesla a facut lobby asupra guvernului indian pentru a reduce ratele de import ale vehiculelor electrice pana la 40%.

Sursa: Euro NCAP

Schwenk nu a comentat cat de mult va investi Mercedes in impulsul sau de vehicule electrice in India, dar compania a investit 4 miliarde de rupii (54 de milioane de dolari) in tara in ultimii doi ani, ducand investitiile sale totale la 351 de milioane de dolari.

La nivel global, Daimler planuieste sa investeasca peste 40 de miliarde de euro (47 de miliarde de dolari) pana in 2030 pentru a dezvolta vehicule electrice cu baterii, in timp ce se pregateste sa preia trofeul celor de la Tesla, a declarat compania in iulie.