Porsche a declarat ca 40% din vanzarile din Europa au fost masini complet electrice sau hibride plug-in.

Sursa: Porsche

Vanzarile anuale globale de vehicule ale Porsche au depasit pragul de 300.000 de bucati pentru prima data anul trecut, deoarece producatorul auto a depasit deficitul de cipuri pentru a satisface cererea globala in crestere pentru masinile sale, in special pentru modelele hibride plug-in.

Livrarile au crescut cu 11%, pana la 301.915 de vehicule, a spus Porsche intr-un comunicat. Vanzarile record anuale ale Porsche au fost de 280.800 in anul 2019.

Berlina complet electrica Taycan a depasit pentru prima data emblematica masina sport 911 cu 41.296 de livrari, o crestere de 106%. Compania a vandut 38.464 de masini 911 ceea ce insemnat o crestere de 12%. In Europa, 40% dintre masinile Porsche vandute anul trecut au fost fie complet electrice, fie hibride plug-in. Porsche are in continuare o crestere a cererii in toate regiunile de vanzari globale, in SUA cresterile fiind cele mai rapide dar China ramane cea mai mare piata a marcii.

 

Criza cipurilor a impulsionat vanzarile marcilor de lux, deoarece companiile-mama au mutat alocarea cipurilor catre modele cu marja mai mare. Porsche s-a alaturat VW Group, marca Bentley, inregistrand vanzari record anul trecut. Brandul BMW Rolls-Royce a inregistrat, de asemenea, un mare impuls al vanzarilor.

Cea mai vanduta masina a marcii a fost SUV-ul Macan cu 88.362 de vehicule livrate, urmat de SUV-ul mai mare Cayenne cu 83.071 de vanzari. Berlina Panamera a inregistrat 30.220 de vanzari pe parcursul anului.

„Incepem 2022 plini de impuls si incredere in toate regiunile lumii”, a declarat Detlev von Platen, seful departamentului de vanzari si marketing. El a spus ca marca intentioneaza sa ramana exclusiva, chiar daca au avut parte de  vanzari record.

„Vanzarile de unitati nu sunt factorul decisiv pentru noi”, a spus el. „Mai degraba, vrem sa oferim experiente exclusive si unice pentru clienti.”