Aproape Masini

Acum avem si magazin online

UE doreste sa intareasca obiectivele de reducere a emisiilor auto

Emisiile de carbon de la masini ar trebui reduse cu 75% pana in 2030, conform planului la care s-a angajat UE.


.


Sursa: wired.com


Uniunea Europeana ar trebui sa-si intareasca obiectivele pentru reducerea emisiilor datorate transportului rutier, chiar inainte ca motorul cu ardere sa fie eliminat treptat in masinile noi pana 2035, potrivit unui raport al parlamentarului olandez Jan Huitema.


Huitema, care conduce reforma prin Parlamentul European, a propus ca blocul format din cei 27 de membri sa reduca emisiile de carbon de la masini cu 75% pana in 2030. Aceasta se compara cu o reducere de 55% stabilita de Comisia Europeana in iulie.


Potrivit unui proiect de raport, producatorii auto ar trebui sa se confrunte cu un obiectiv intermediar in 2027 de a-si ecologiza flotele.


„Solutia nu este o mobilitate mai mica, ci o mobilitate curata”, a spus Huitema in timpul unei sedinte a comisiei parlamentare. „Cred pe deplin ca ar trebui sa construim masini cu emisii zero”.


Abordarea emisiilor din transport este un pilon cheie al planurilor UE de a deveni neutru din punct de vedere climatic pana in 2050, deoarece este unul dintre singurele sectoare care a inregistrat o crestere a poluarii in ultimii ani.


Se asteapta ca obiectivul de eliminare treptata a motoarelor cu ardere pana in 2035 sa stimuleze cererea de vehicule electrice si a stimulat planuri ambitioase de la unii producatori de automobile, cum ar fi Volkswagen Group. Cu toate acestea, unii parlamentari, care deja pun la indoiala obiectivele existente ale Comisiei, si-au exprimat scepticismul fata de ambitia crescuta.


„Nu este posibil sa interzicem motoarele cu ardere pana in 2035”, a declarat Jens Gieseke, raportor alternativ pentru Partidul Popular European, cea mai mare grupare politica din parlament.


Statele membre, in mare parte din estul blocului,si-au exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu privire la lipsa infrastructurii si costul ridicat al vehiculelor electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA