Cursele de F1 ar oferi pentru Audi si Porsche o expunere sporita de marketing pe pietele cheie iar VW doreste sa creeze o strategie ampla in acest sens.

Sursa: Wikimedia Commons

Consiliul de supraveghere al Grupului Volkswagen ar putea decide luna viitoare daca filialele sale Audi si Porsche ar trebui sa concureze in Formula 1, a informat ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) . Intrarea in seria de curse , care este populara in Europa, ar fi costisitoare, dar le-ar oferi celor doua marci o expunere sporita de marketing pe pietele cheie din Asia, inclusiv China si unui public tot mai mare din SUA. Atat CEO-ul Audi, Markus Duesmann, cat si seful Porsche, Oliver Blume, sunt dornici ca marcile lor sa se alature competitiei.

Seful F1, Stefano Domenicali, un fost director al Grupului VW si seful marcii sale de supercaruri Lamborghini, preseaza consiliul de conducere al producatorului auto pentru a lua o decizie in curand, astfel incat sa poata incheia contracte profitabile de marketing TV, se arata in raport.

Consiliul de supraveghere al Grupului VW va discuta chestiunea la sfarsitul lunii februarie, a spus FAZ , adaugand ca CEO-ul grupului, Herbert Diess, a fost de mult considerat un sustinator al intrarii in Formula 1.

Seria de curse se concentreaza pentru a deveni neutra in emisii de CO2 incepand cu 2026, folosind sisteme de propulsie electrificate si combustibili sintetici. In conditii mai ecologice, cele doua marci premium ar putea justifica un angajament foarte costisitor de Formula 1 din perspectiva sustenabilitatii.

Sursa: Wikimedia Commons

Potrivit informatiilor din raportul FAZ , Audi si Porsche doresc sa dezvolte impreuna un grup motopropulsor F1 pentru a economisi costuri. Nu ar fi simpli furnizori de motoare, ci ar concura cu propriile lor echipe de curse. Costurile de functionare pentru o echipa de top de F1 pot depasi cu usurinta cateva sute de milioane de euro pe sezon si doar o parte din aceasta investitie este returnata sub forma de bani de sponsorizare.

Intr-un interviu acordat Auto Bild Motorsport la inceputul acestei luni, Domenicali a oferit comentarii pozitive catre VW Group.

„Cred ca avem o luna importanta in fata in ceea ce priveste decizia Grupului Volkswagen”, a spus el. „Ar fi grozav sa ma implic, dar nu pot vorbi in numele VW. Am facut parte din acest grup incredibil de cativa ani si stiu cat de mult se lucreaza pentru viitor”.