Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculele electrice in Europa, vanzari mai mari decat cele diesel in decembrie

Vehiculele electrice complet se vand mai mult decat masinile diesel in Europa pentru a atinge 21% cota de piata fata de 19% pentru masinile cu motor diesel, mancatoare de ulei.



Sursa: transportenvironment.org


Vehiculele electrice get beget au depasit masinile diesel in vanzarile lunare in decembrie in vestul Europei, dupa un mare impuls pentru inmatricularile de sfarsit de an, aceasta situatie fiind pentru prima data intalnita potrivit noilor date.


Masinile electrice au avut o cota de piata de 21% cea mai mare pana acum, in timp ce vehiculele diesel au avut o cota de piata de 19%, au aratat datele din 18 tari din vestul Europei, compilate de analistul auto din Berlin, Matthias Schmidt.


Vanzarile de vehicule diesel au scazut pe tot parcursul anului, dar au continuat sa depaseasca vehiculele electrice in primele trei trimestre, potrivit datelor grupului european de lobby auto ACEA. Au fost inmatriculate 2,3 milioane de motoare diesel pana la sfarsitul lunii septembrie, o scadere de 26% fata de 2020.


Sursa: Daily Express


Cota diesel a scazut rapid de la scandalul Volkswagen din 2015 pentru inselaciune la motoarele pe baza de motorina. Dieselurile reprezentau aproximativ jumatate din toate vanzarile la acea vreme, comparativ cu o cincime in decembrie, cu 160.000 de vanzari fata de 176.000 pentru vehiculele electrice, au aratat datele de la Schmidt. Schmidt a spus ca datele sale au fost „confirmate in proportie de 99%”.


Cifra ridicata a vanzarilor de vehicule electrice din decembrie a fost partial determinata de producatorii de automobile care se asigura ca respecta obiectivele privind emisiile de CO2 pentru UE si Regatul Unit si evitand amenzile, a declarat Schmidt pentru Automotive News Europe.


Tintele stabilite in 2020de catre UE au cerut o medie a flotei de 95 de grame per km de CO2, cu o exceptie pentru un mic procent de vehicule cu emisii mari, precum si  pentru „super-credite” care au ponderat mai mult vanzarile de vehicule electrice. Aceasta exceptie nu a fost in vigoare in 2021, iar beneficiul de ,,super-credit” a scazut, ceea ce inseamna ca producatorii de automobile au trebuit sa vanda mai multe vehicule cu emisii scazute in 2021 decat in ​​2020.


 


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2022-01-20 19:58:49

    Da, a fost inselaciune pentru ca ei au vandut masinile clientilor spunand ca au un nivel de emisii dar in realitate era altul. Foarte multi oameni au dat in judecata VW pentru asta. In rest e doar o perioada de tranzitie de la carburantul fosil catre electric si/sau hidrogen. La fel cum s-a facut si tranzitia de la aburi la fosil. E ca in fotbal – ai n-ai mingea, dai la poarta.

  • Oliver

    2022-01-20 10:15:21

    Bună ziua, Din cele de mai sus rezultă că nu este vorba despre o creştere firească, în condiţiile unei economii viabile, bazată pe cerere şi ofertă. “Creşterea” este una de tip şantaj, de forţă, de coerciţiea statului şi a politicienilor. Cred că este posibil ca în viitor să se întâmple ceva asemănător cu ce se întâmplă acum cu preţurile din sectorul energetic unde creşterile sunt datorate 90% politicilor “verzi” ale UE, închideri de centrale pe cărbune etc. Este imposibil, pe termen lung, să tot furi bani din buzunarele oamenilor şi să bagi în buzanarele producătorilor de “energii verzi”, maşini verzi etc. Zi faina, P.S .Cred ca e cam deplasata afirmaţia cu “înşelăciune”: “scandalul Volkswagen din 2015 pentru inselaciune la motoarele pe baza de motorina”. Birocraţii au cerut ca maşinile să aibă XYZ emisii, iar VW fix asta a făcut, maşinile lor au scos exact XYZ emisii ?)).


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA