Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Rimac are „ambitii uriase” pentru unitatea de componente autonome

Compania croata are „ambitii uriase” pentru unitatea de componente autonome Rimac Technology.



Sursa: AutoEvolution


Rimac Technology este o subsidiara a Grupului Rimac, care este si actionarul majoritar al Bugatti Rimac, cu un pachet de 55%.


Grupul Rimac are „ambitii uriase” pentru sectorul sau de componente autonome nou creat, a declarat fondatorul si CEO-ul companiei, Mate Rimac, pentru Automotive News Europe. Deja furnizor pentru Porsche, Hyundai, Kia si Aston Martin, Rimac Technology va oferi inginerie, dezvoltare, productie de sisteme de baterii de inalta performanta, unitati de actionare electrice si sisteme electronice, a anuntat compania intr-un comunicat de marti.


,,Lucram la proiecte in care producem baterii in zeci de mii si sute de mii de unitati pe an pentru marile companii de automobile”, a declarat Mate Rimac pentru ANE. „Nu sunt doar baterii, ci si sisteme de propulsie, punti electrice, sisteme de infotainment si chestii de genul acesta. Avem ambitii uriase de a fi un jucator important acolo”.


Compania a declarat in comunicat ca va produce „zeci de mii de sisteme de inalta performanta pe an pana in 2024 si va creste in continuare pana la volume de sute de mii cu produse de la sisteme de baterii hibride mici pana la sasiu complet rulant”.


Sursa: AutoMarket


Porsche detine restul de 45% din Bugatti Rimac, care controleaza Bugatti si Rimac Automobili. Rimac Automobili a inceput productia de  electric Nevera, despre care Mate Rimac a declarat pentru ANE ca va incepe sa fie livrat clientilor in urmatoarele doua luni.


Pe langa faptul ca este seful Grupului Rimac, Mate Rimac va conduce Bugatti Rimac si Rimac Technology.


Grupul de componente intentioneaza sa-si extinda reputatia pentru furnizarea de tehnologii avansate de electrificare de performanta marcilor care includ si Automobili Pininfarina si Koenigsegg, a spus compania. Rimac Technology, care are 1.000 de angajati, nu va avea nicio supraveghere de la alti producatori de vehicule, inclusiv din partea investitorilor din grupul Rimac, a spus compania.


Incepand de anul viitor, Grupul Rimac, inclusiv Rimac Technology, va avea sediul intr-un nou campus de 200.000 de metri patrati, la periferia orasului Zagreb, Croatia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA