Seful Intel spune ca este nevoie de fonduri guvernamentale pentru a combate supraconcentrarea productiei in Asia.

Sursa: ExtremeTech

CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, a indemnat SUA si Europa sa continue eforturile de a readuce productia de cipuri, argumentand ca finantarea guvernamentala este necesara pentru a aborda o supraconcentrare a productiei in Asia. Guvernele trebuie sa invete din perturbarile pandemiei si sa ia in considerare implicatiile privind securitatea nationala de a avea aproximativ 80% din productie in Asia, a spus Gelsinger intr-un interviu acordat.

Gelsinger a spus ca este optimist ca SUA si Uniunea Europeana vor continua cu propunerea de finantare guvernamentala pentru a sprijini construirea de uzine.

„Sa nu irosim aceasta criza”, a spus el. „Este o economie buna, dar este si securitate nationala”.

Lipsa de cipuri a devastat o gama larga de industrii in ultimul an, afectand vanzarile de orice, de la masini la iPhone-uri. Acest lucru a pus in centrul atentiei lipsa de productie in afara Asiei. Tensiunile in crestere cu China au adaugat, de asemenea, presiuni asupra parlamentarilor americani pentru a restabili productia locala. Gelsinger, a declarat ca va anunta in curand planuri de extindere pentru productia Intel in SUA si Europa .

Bloomberg a raportat ca producatorul de cipuri intentioneaza sa construiasca o baza de productie in Germania si alte unitati in Italia si Franta.

Luna trecuta, directori ai peste 50 de companii americane au cerut liderilor Congresului sa adopte o legislatie care ofera 52 de miliarde de dolari subventii si stimulente pentru productia interna de cipuri, precum si un proiect de lege separat pentru a incuraja proiectarea si fabricarea semiconductorilor, insa legislatia a intarziat sa avanseze. Gelsinger a declarat miercuri ca atata timp cat Intel continua sa produca cele mai performante procesoare, clientii chinezi isi vor dori in continuare produsele sale.