Lotus si Britishvolt planuiesc un parteneriat dupa ce startup-ul a oferit primele rezultate la o fabrica de baterii de 3,5 miliarde de dolari in Marea Britanie.

Sursa: Bloomberg.com

Grupul Lotus si Britishvolt au semnat un acord preliminar pentru a explora colaborarea in productia, cercetarea si dezvoltarea bateriilor. Companiile planuiesc sa impartaseasca detaliile memorandumului lor de intelegere saptamana viitoare, au declarat dintre cei implicati, care au cerut sa nu fie identificati inainte de anunt. Reprezentantii Lotus si Britshvolt au refuzat sa comenteze. Acordul este prima legatura oficiala cu un producator auto pentru Britishvolt si un pas important pentru companie, care incearca sa-si asigure credibilitatea in fata potentialilor investitori. Startup-ul a facut doua runde de strangere de fonduri si a declarat anul trecut ca are in vedere listarea la Bursa de Valori din Londra.

Britishvolt a inceput lucrarile la o fabrica de 2,6 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de dolari) din Blyth, Anglia, despre care compania a spus ca va crea in cele din urma aproximativ 3.000 de locuri de munca. La capacitate maxima, fabrica va produce suficiente celule pentru mai mult de 300.000 de baterii de vehicule electrice pe an.

Sursa: Industry Europe

Grupul comercial din industria auto din Regatul Unit SMMT a avertizat ca producatorii de masini ai tarii au putin timp pentru a-si extinde sectorul de fabricare a bateriilor inainte ca acordul Brexit incheiat la sfarsitul anului 2020 sa supuna comertul cu vehicule la cerinte de continut mai stricte pentru comertul fara tarife.

Britishvolt a declarat ca fabrica sa va fi operationala pana la sfarsitul anului 2023. Marea Britanie interzice vanzarile de masini noi construite numai cu motoare pe benzina si diesel, pana in anul 2030. Guvernul premierului Boris Johnson a angajat 1 miliard de lire sterline pentru a ajuta la construirea de fabrici care pot produce la scara larga.