Unitatea de software a VW, Cariad si Bosch vor lucra impreuna la un sistem de conducere hands-free pentru a ajunge din urma Tesla si Mercedes.

Sursa: Reuters

Unitatea de software a Grupului Volkswagen Cariad si furnizorul german Robert Bosch, au incheiat un parteneriat pentru a dezvolta sisteme avansate de asistenta pentru sofer si de conducere autonoma pentru vehiculele de consum, au declarat marti companiile.

Cariad si Bosch cauta sa dezvolte sisteme de Nivel 2 atat pentru circulatia urbana, cat si pe autostrada, care sa fie instalate pe vehiculele Grupului VW incepand cu 2023, au declarat marti companiile, intr-un comunicat . Ei vor dezvolta, de asemenea, functionalitati de Nivel 3 pentru hands-free pentru conducerea pe autostrada.

SAE International defineste sistemele de Nivel 2 ca fiind cele care ofera soferului suport de directie franare/accelerare, in timp ce sistemele de Nivel 3 sunt cele care asigura conducerea automata in anumite conditii in timp ce soferul este prezent.

Parteneriatul vine in momentul in care VW cauta sa ajunga din urma concurentilor in spatiul software din ce in ce mai competitiv pentru automobile. In decembrie, Mercedes-Benz a primit sprijin de reglementare pentru a implementa conducerea hands-free in Germania cu un sistem aprobat pentru conducerea automata de Nivel 3, mai mare decat sistemul de pilot automat de nivel 2 al Tesla.

Anul trecut, VW si-a transformat operatiunile software in marca Cariad care s-a angajat sa cheltuiasca miliarde de dolari pe digitalizare si a spus ca va cauta noi parteneri. „Conducerea automata este cheia viitorului industriei noastre”, a declarat directorul general al Cariad, Dirk Hilgenberg, intr-un comunicat. „Acest lucru subliniaza ambitia noastra de a furniza cele mai bune solutii posibile clientilor nostri cat mai curand posibil.”

Sursa: ET Auto

Nu este clar cat de mult planuiesc ambele companii sa investeasca in alianta. Un purtator de cuvant al Bosch a declarat ca VW si Bosch au convenit sa nu dezvaluie detalii financiare.

Totusi, vestea unei potentiale aliante intre cei doi giganti auto germani nu este tocmai noua deoarece a fost raportata pentru prima data in decembrie de ziarul german Handelsblatt . Reuters, citand ziarul , a declarat ca VW intentioneaza sa investeasca „o suma de trei cifre de milioane de euro ca parte a tranzactiei”.

Cariad si Bosch au spus ca parteneriatul lor se va concentra pe dezvoltarea de software „concentrat pe date”, folosind datele din traficul rutier si inteligenta artificiala.