Modelul DBX 707 de 697 CP al lui Aston Martin ofera performante supermasinii, intr-un aspect de rulota.

Sursa: Motor1.com

Aston Martin, doreste sa extinda atractivitatea vehiculului sau cel mai bine vandut in ultimii ani, SUV-ul DBX , adaugand o versiune super-performanta DBX 707 care accelereaza la 60 mph (97 km/h) in doar 3,1 secunde. Acest nivel de performanta, ceea ce Aston numeste „cel mai puternic SUV din lume” vine cu un un pret. Cand soseste DBX707 in al doilea trimestru, se preconizeaza ca va costa intre 189.000 si 200.000 de lire sterline pe piata sa natala din Marea Britanie. In SUA, va costa 232.000 USD, fara a include transportul, adica va costa cu aproximativ 52.000 USD mai mult decat modelul actual.

DBX707 isi atribuie numele de la puterea vehiculului V-8 twin-turbo de 4,0 litri derivat de la Mercedes-Benz. Folosind sistemul de masurare european, V-8 cu 32 de supape, este evaluat la 707 CP. (Motorul este evaluat SAE la 697 CP).

Motorul SUV-ului este in esenta o versiune reajustata a unitatii care alimenteaza actualul DBX, care este evaluat la un modest 542 CP si ofera un timp de la 0 la 60 mph (97 km/h) de 4,3 secunde. Motorul este cuplat la o transmisie cu ambreiaj cu noua trepte, o noua cutie de viteze despre care inginerii Aston declara ca ofera schimbari mai rapide si mai directe decat transmisia automata hidraulica conventionala folosita la DBX.

Sursa: Traced News

DBX707 este standard cu etriere de frana cu sase pistoane si discuri ceramice. Acestea sunt in spatele rotilor standard de 22 de inci. Alte revizuiri ale sistemului de propulsie includ o versiune noua, mai puternica a diferentialului electronic spate cu alunecare limitata a lui DBX si un raport final de transmisie de 3,27. Inginerii au revizuit, de asemenea, rotirea suspensiei pneumatice si a sistemelor electrice de servodirectie ale lui DBX.

DBX707 primeste o noua grila mai mare, cu noi conducte de admisie a aerului si de racire a franei. Luminile de zi au fost si ele reproiectate. Modificarile cosmetice ajuta sa canalizeze mai mult aer in compartimentul motorului pentru racirea motorului twin-turbo. Interiorul a fost, de asemenea, cosmetizat cu o noua consola inferioara care adauga comutatoare pentru modurile de conducere. Comutatoarele regleaza sistemul de suspensie, programul de schimbare a transmisiei, controlul tractiunii si sunetul de evacuare.

In primul sau an de productie, Aston a livrat aproximativ 3.000 de DBX. Anul trecut, producatorul britanic de automobile a vandut 6.182 de vehicule la nivel global.