Enyaq Coupe este al doilea model Skoda bazat pe platforma electrica MEB, dupa stilul mai traditional Enyaq.

Sursa: Motor1.com

 

Skoda a dezvaluit Enyaq Coupe, al doilea model al marcii cehe bazat pe platforma electrica Volkswagen Group MEB. Modelul urmeaza stilul traditional, Enyaq, insa ia o pauza de la designul conservator pentru Skoda, cu linia curbata a acoperisului. Skoda are in vizor in prezent segmente mai practice precum SUV-uri, hatchback si break.

CEO-ul Skoda, Thomas Schaefer, a declarat, in timpul lansarii masinii, ca noul vehicul electric este o combinatie intre „emotie si eficienta”, adaugand ca crossover-ul a oferit „cantitati generoase de spatiu tipic Skoda intr-o caroserie eleganta”.

Skoda vizeaza o piata mai bogata cu Enyaq Coupe fata de cea a Enyaq standard, oferind detalii stilistice diferite si linii de echipare unice. Modelul va deveni prima masina electrica Skoda care va fi vanduta cu modelul sport RS al marcii (vRS in Marea Britanie) oferit pe modelele cu motor cu combustie Octavia si Kodiaq. O versiune RS a standardului Enyaq va fi fabricata mai tarziu in acest an. Puterea mai mare a lui RS ii va permite sa accelereze pana la 100 km/h (62 mph) in 6,5 secunde si va ajunge la o viteza maxima de 111 mph.

Brandul declara ca este pregatit sa revina pe piata, dupa ani in care s-a axat mai mult pe clientii ce sunt mai atenti la costuri.

Sursa: Skoda Storyboard

„Imaginea marcii s-a imbunatatit in toata Europa, nu suntem marca vechilor glume”, a declarat Martin Jahn, seful de vanzari si marketing al marcii, in timpul unui interviu online cu jurnalistii. „Acesta va fi cel mai scump model din gama noastra, dar chiar si pentru acest pret, masina este inca un raport calitate-pret bun.”

Skoda nu a lansat inca preturi, dar modelul va costa mai mult decat Enyaq standard atunci cand va fi scos la vanzare, in februarie, indicand un pret de pornire de 42.000 de lire sterline in Marea Britanie (50.500 de euro/56.300 de dolari).

Stilul masinii se bazeaza in mare parte pe conceptul Vision iV prezentat in anul  2019. De asemenea, Skoda va produce coupe-ul alaturi de Enyaq la fabrica sa din Mlada Bolesav, Republica Ceha. Strategia de productie a Skoda difera de cea a marcii de performanta Seat Cupra si Audi, care isi produc masinile MEB la unitatea principala de vehicule electrice a VW din Zwickau, Germania, alaturi de coupe-ul crossover VW ID3, ID4 si ID5.

Skoda se asteapta ca modelele complet electrice sa reprezinte 50-70% din vanzarile din Europa pana in 2030 „in functie de evolutiile pietei”, a precizat Schaefer.