Ferrari se asteapta la o crestere a castigurilor dupa ce a livrat 11.155 de vehicule anul trecut.

Sursa: Wikipedia

Ferrari a declarat ca veniturile sale principale vor creste in acest an, dupa ce a inregistrat rezultate financiare puternice in 2021, cu livrari record de 11.155 de vehicule. Producatorul auto a precizat despre castigurile ajustate inainte de dobanda, impozite, depreciere si amortizare (EBITDA) ca vor ajunge la 1,65 miliarde pana la 1,70 miliarde de euro in acest an, in crestere de la 1,53 miliarde de euro (1,73 miliarde de dolari) in 2021. Rezultatul de anul trecut a fost in conformitate cu prognoza furnizata de companie de aproximativ 1,52 miliarde de euro si a reprezentat o crestere cu 34 la suta fata de anul precedent.

„Am gestionat cu atentie un aport impresionant de comenzi, in conformitate cu strategia noastra de a urmari o crestere controlata si de a pastra exclusivitatea marcii”, a declarat CEO-ul Benedetto Vigna intr-o declaratie, prezentand rezultatele dupa preluarea conducerii companiei in septembrie anul trecut. Livrarile au crescut cu 22% anul trecut, comparativ cu 2020.

Sursa: EVmarket

Toate regiunile geografice au inregistrat o crestere de doua cifre, sustinuta de vanzari puternice de modele V-8, inclusiv familia F8, precum si Grand Tourerul Roma si hibridul SF90 Stradale, a declarat compania. Livrarile catre China, Hong Kong si Taiwan aproape s-au dublat fata de anul precedent.

Se pare ca, in ciuda pandemiei globale de coronavirus, cifrele arata o cerere puternica la nivel mondial pentru masini de lux, Rolls-Royce  declarand ca vanzarile sale au crescut cu 49% in 2021, pana la  un record de 5.586 de vehicule. In mod similar, Porsche a livrat peste 300.000 de vehicule anul trecut, cu o crestere in toate regiunile lumii, in special in SUA, China confirmandu-se drept cea mai mare piata  pentru producatorul german de masini sport.