Agentia FamousGrey a dezvoltat pentru Volvo instrumentul Street Configurator pentru a transforma un oras intr-un showroom gigant.

Sursa: The Stable

Agentia Volvo din Belgia a venit cu un plan pentru persoanele care doresc o masina noua insa nu au posibilitatea de a o viziona atunci cand showroom-urile sunt inchise si expozitiile anulate. Salonul auto de la Bruxelles 2022 trebuia sa aiba loc in ianuarie, insa a fost amanat pentru un an intreg din cauza COVID. Asadar, agentia Volvo FamousGrey a dezvoltat o aplicatie, „Volvo Street Configurator”, cu scopul de a „transforma strazile intr-un singur showroom gigant”.

Utilizatorii au posibilitatea de a face o fotografie cu orice masina Volvo pe care o observa, apoi o pot incarca, iar instrumentul foloseste AI pentru a oferi fiecare detaliu despre model, culoare, nivel de echipare si roti. Apoi, acesta va redirectiona utilizatorul catre site-ul web Volvo pentru a finaliza configuratia si va trimite fie catre un comerciant retail, fie pentru a cumpara masina online.

Se pare ca a fost o provocare construirea lui, agentia colectatand peste 100.000 de imagini cu modele, culori si ornamente, informatii colectate printr-o combinatie de modele Google si 3D. Acestea au fost transpuse intr-o simulare din viata reala de catre computer. Zece mii de fotografii au fost colectate manual si de catre FamousGrey si de trei fotografi profesionisti care au surprins masinile pe strazi.

„Anularea Salonului Auto de la Bruxelles a fost o provocare comerciala, dar acest instrument se dovedeste a fi o solutie excelenta, care se incadreaza perfect si in evolutia pe care o facem catre vanzarile online”, a declarat Collin Vermoesen, marketing comercial si manager de afaceri la Volvo Cars Belux. „O inovatie ca aceasta indeplineste atat obiectivele noastre comerciale, cat si cele globale de sustenabilitate, asa ca are un potential mare si international.”

„Volvo Street Configurator ” este un exemplu excelent al modului in care gandirea creativa combinata cu tehnologia poate rezolva o problema de afaceri”, a adaugat Peter Ampe, partener creativ la Famous Grey. „De cand am lansat aplicatia, am devenit constient de fiecare Volvo din strada. Sper sa aiba acelasi efect asupra consumatorului.”