Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Programul Rabla 2022 pentru persoane fizice a inceput marti

Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat ca persoanele fizice vor putea, de marti, sa se adreseze producatorilor si dealerilor auto pentru inscrierea in programele Rabla Clasic si Rabla Plus.



Sursa: Profit.ro


Programele s-au deschis de marti dimineata, incepand cu ora 10:00. De asemenea, persoanele juridice au posibilitatea de a incarca in aplicatia informatica documentele necesare participarii in cadrul celor doua programe.


Editia celor doua programe guvernamentale a venit cu o serie de modificari in acest an. Asadar in ceea ce priveste „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru doua autovehicule vechi, la care se pot adauga alte beneficii precum:



  • ecobonus in valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu exceptia motocicletelor), al carui sistem de propulsie genereaza maximum 120 g CO2/km in sistem WLTP;

  • ecobonus in valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu exceptia motocicletelor), echipat cu motorizare GPL/GNC;

  • ecobonus in valoare de 3.000 lei la achizitionarea unui autovehicul nou (fara motociclete), echipat cu sistem de propulsie hibrid;

  • ecobonus in valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecarui autovehicul uzat cu o vechime de cel putin 15 ani de la data fabricatiei si care are norma de poluare Euro 3 sau inferioara.


Una dintre modificari se refera la vechimea autovehiculului uzat eligibil in cadrul programului, mai exact cel putin 6 ani de la data primei inmatriculari in Romania, fata de cat se solicita anterior si anume 8 ani.


Cand se discuta despre achizitionarea de motociclete noi in schimbul unui autovehicul uzat predate spre casare, se va acorda o prima de 6.000 lei, la care se pot adauga  beneficii precum:



  • ecobonus de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou motocicleta al carui sistem de propulsie genereaza maximum 90 g CO2/km in sistem WMTC;

  • un ecobonus de 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel putin 15 ani de la data fabricatiei si care are norma de poluare Euro 3 sau inferioara.


Sursa: AutoMarket


Pentru Programul Rabla Plus, s-a dispus introducerea obligativitatii casarii unui autovehicul uzat pentru achizitionarea unui autovehicul nou. De asemenea, pentru fiecare autovehicul nou, exista posibilitatea casarii a maximum doua autovehicule uzate.


Cuantumul finantarii este anuntat ca fiind urmatorul



  • 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau un autovehicul nou cu pila de combustie cu hidrogen;

  • 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in (cu exceptia motocicletelor), care genereaza maximum 80 g CO2/km in sistem WLTP, in schimbul casarii unui autovehicul uzat;

  • 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pila de combustie cu hidrogen;

  • 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care genereaza maximum 80 g CO2/km in sistem WLTP, pentru achizitionarea unui autovehicul nou, in schimbul casarii a doua autovehicule uzate;

  •  pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani si care are norma de poluare ce nu este mai mare de Euro 3, mai poate fi acordat un ecobonus de 1.500 lei/autovehicul.


In ceea ce priveste ambele programe guvernamentale s-a anuntat ca valoarea finantarii nu poate depasi 50% din pretul de comercializare al autovehiculului nou achizitionat.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA