VW introduce o cota de vehicule electrice pentru dealeri care favorizeaza grupurile mai mari, deoarece unii clienti pot asteapta pana la un an pentru masinile lor.

Sursa: AutoMarket.ro

Volkswagen a implementat un sistem de cote in reteaua sa germana de vanzare retail pentru masinile sale ID cu baterii electrice pe fondul crizei microcipurilor. VW a fost fortat sa intrerupa productia de masini ID in unele momente, la fabricile sale din Zwickau si Dresda, Germania, din cauza penuriei globale de semiconductori.

In cadrul sistemului de cote, dealerii cu vanzari totale mai mari vor primi mai multe hatchback-uri ID3 si crossover-uri electrice ID4 decat punctele de vanzare mai mici, potrivit unei scrisori interne obtinute de publicatia Automotive News Europe Automobilwoche .

O reprezentanta care vinde pana la 999 de vehicule anual poate comanda 15 model ID3 si 25 modele ID4, se arata in scrisoare. Daca oferta de vehicule se imbunatateste, cota va fi ajustata. Potrivit dealerilor, clientii asteapta in prezent aproximativ douasprezece luni pentru un ID3, in timp ce Volkswagen insusi vorbeste despre o perioada de livrare de „mai mult de noua luni”.

Sursa: Euro NCAP

VW a refuzat, insa, sa comenteze daca decizia va avea un impact la nivel european sau se va aplica doar dealerilor germani. Un purtator de cuvant al VW a spus ca este „o „practica standard” ca, in cazul unei cereri foarte puternice pentru modele individuale, dealerii sa poata comanda doar pana la anumite limite superioare pentru a asigura o distributie echilibrata a vehiculelor la reprezentanta si catre clienti.

„Pentru vehiculele familiei ID, cererea este cunoscuta a fi foarte mare”, a spus purtatorul de cuvant. „Controlul actual al vanzarilor se refera la ID3 si ID4, nu la ID5 ”. Alte marci ale Grupului VW intampina probleme in a tine pasul cu cererea. Clientii trebuie sa astepte aproximativ 12 luni pentru a primi un Audi Q4 e-tron, un model sora VW ID3 si ID4.

Cumparatorii modelului hibrid plug-in Skoda Octavia iV au o asteptare de „cu mult peste un an”, potrivit producatorului auto. Skoda a introdus,de asemenea, un sistem de cote pentru vehiculele electrice.