Mercedes-Benz se asteapta la o crestere a vanzarilor de 12,7% conform rezultatelor preliminare, peste estimarea pentru intregul an care este de 10 pana la 12%.

Sursa: Mercedes-Benz

Grupul Mercedes-Benz a declarat ca in ceea ce priveste castigurile sale preliminare din 2021, acestea au depasit asteptarile dupa ce preturile in crestere ale vehiculelor l-au ajutat pe producatorul de automobile de lux sa-si revina de la un punct scazut al toamnei, datorat crizei globale a cipurilor. Compania a declarat vineri ca randamentele ajustate ale vanzarilor la segmentul sau de masini si camionete au fost de 12,7%, depasind estimarile de 10 pana la 12%.

Preturile crescute ale vehiculelor noi si second hand au contribuit la obtinerea rezultatului, a spus compania. Mercedes urmeaza sa raporteze rezultatele pentru intregul an pe 24 februarie. Mercedes-Benz, care este noul nume pentru operatiuni cu autoturisme si autoutilitare ale Daimler dupa transferul in decembrie a vehiculelor comerciale in Daimler Truck, a declarat despre castigurile ajustate faptul ca, inainte de dobanzi si taxe, au fost de aproximativ 14 miliarde de euro  pentru intregul an. Rentabilitatea ajustata a vanzarilor in al patrulea trimestru a fost de 15%, dupa spusele Mercedes intr-un comunicat .

Sursa: Mercedes-Benz.ro

„Preturile nete solide, gama echilibrata de produse si tendinta favorabila spre masini uzate” au sporit profitabilitatea, dupa cum se arata in declaratie, chiar daca deficitul de semiconductori a limitat numarul de vehicule pe care Mercedes a putut sa le produca.

Mercedes-Benz a inregistrat o scadere a vanzarilor de 5% in 2021, la 2,05 milioane de vehicule, pierzandu-si locul pentru prima data in cinci ani ca producator auto premium cu cele mai multe vehicule vandute, catre BMW. Analistii au spus ca cel de-al patrulea trimestru puternic a pregatit terenul pentru tinte mai mari in 2022. Un sfarsit puternic al anului 2021 in toate valorile ar trebui sa stabileasca asteptari mai mari pentru orientarile pentru 2022”, a spus Jeffries, intr-un comunicat, vineri.

CEO-ul Ola Kallenius a mentionat de mai multe ori ca scopul Mercedes este de a creste profitabilitatea generala mai degraba decat sa se concentreze exclusiv pe vanzarile de masini, deoarece compania doreste sa se ridice pe piata de valori dupa despartirea de Daimler Truck. „Concentrarea noastra pe cresterea profitabila si eficientizarea costurilor, combinata cu o gama de modele dorite de catre clienti, s-au tradus in performante financiare puternice”, a spus Kallenius in declaratie.