Jaguar Land Rover  va colabora cu Nvidia pe partea de software, pentru a ajunge din urma Tesla si pentru a permite automatizarea de ultima generatie si servicii activate AI.

Sursa: Motor1.com

Jaguar Land Rover si Nvidia vor colabora pentru a dezvolta tehnologie software pentru Jaguar si Land Rover, urmand a fi lansate in 2025 si ulterior. Parteneriatul este o victorie importanta pentru efortul Nvidia de a-si extinde influenta in industria auto, bazandu-se pe experienta in jocuri, inteligenta artificiala, cipuri si software de mare putere utilizate pe servere.

Pentru JLR, parteneriatul cu Nvidia ii ofera un aliat foarte puternica, deoarece incearca sa ajunga din urma cu Tesla si alti rivali de vehicule de lux intr-o cursa a inarmarilor tehnologice digitale, un obiectiv cel putin ambitios pentru un producator relativ mic precum JLR.

„Acum putem activa software-ul nostru de autonomie pentru vehicule”, a declarat Francois Dossa, directorul executiv pentru strategie al JLR, in timpul unei conferinte.

In colaborare cu inginerii Nvidia, Jaguar Land Rover intentioneaza sa dezvolte vehicule care sa se poata conduce singure in anumite conditii, sa parcheze autonom si sa ofere soferilor mai multe informatii si functii bazate pe software, au spus companiile. Noile vehicule vor fi actualizate cu actualizari ,,over-the-air” asa cum sunt vehiculele Tesla astazi. Producatorul auto a declarat ca va folosi tehnologia Nvidia pentru a genera simularile folosite pentru antrenarea vehiculelor autonome.

Nvidia a anuntat luna trecuta contracte cu mai multe marci chineze de vehicule electrice. Compania a declarat ca invarte  proiecte in valoare de 8 miliarde de dolari in sfera auto, rezervate pentru urmatorii sase ani.  JLR, o subsidiara a companiei indiene Tata Motors, se lupta cu cresterea costurilor si penuria de semiconductori. Producatorul auto a raportat un profit redus inainte de impozitare pentru trimestrul incheiat pe 31 decembrie, dar Tata Motors a raportat o pierdere trimestriala mai mare decat se astepta.