Renault a declarat ca studiaza posibilitatea de a imparti in entitati diferite pentru vehiculele electrice si pentru sisteme de propulsie cu combustie/motoare cu ardere.

Sursa: Max Pixel

Grupul Renault si-ar putea separa activitatile ce tin de vehiculele cu propulsie electrica si motoarele cu ardere interna in doua entitati separate, a spus CEO-ul Luca de Meo, deoarece producatorul auto urmareste o gama 100% electrica in Europa pana in 2030 .

Activitatile si tehnologiile full-electrice se realizeaza in Franta, in timp ce motoarele cu ardere interna si hibrid ar fi construite in afara tarii. O serie de producatori si furnizori de automobile isi regandesc activitatile legate de motoarele cu ardere interna pe masura ce tranzitia la electrificare se accelereaza in Europa.

Sursa: www.renault.ro

„Am inceput sa pregatim Renault pentru trecerea completa spre hibrid in Europa pana in 2030”, a declarat vineri CEO-ul Luca de Meo. De Meo a descris potentialele noi concepte ale grupului ca parte a „Capitolului 2” din planul sau de redresare ,,Renaulution”, dupa revenirea la profitabilitate si reducerea costurilor.

Renault produce in prezent motoare cu ardere interna, transmisii dar si propulsoare hibrid in mai multe locatii din Franta, in special la fabricile Cleon (3.600 de angajati) si Ruitz (500 de angajati) in nordul Frantei. In afara Frantei, Renault produce momentan motoare cu ardere interna si transmisii in Portugalia, Romania, Spania si Turcia.

Activitatile ce tin de vehiculele electrice sunt concentrate intr-un grup de fabrici din zona, inclusiv o fabrica de baterii planificata cu Envision AESC. Uzina din Cleon, care fabrica deja motoare electrice, este in proces de tranzitiei a productiei de motoare pentru vehiculele full electrice. De Meo a declarat vineri ca fabrica din Cleon ar putea in cele din urma sa construiasca 1 milion de motoare electrice anual, incepand din 2025 sau 2026. Renault, care isi construieste propriile motoare electrice de un deceniu, s-a angajat recent intr-un parteneriat cu Valeo, pentru a-si dezvolta si construi urmatoarele generatii de motoare.