Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fisker lanseaza SUV-ul electric Ocean in Europa

Startup-ul va incepe livrarile in Europa si SUA inainte de sfarsitul anului, productia fiind programata sa inceapa in noiembrie la fabrica Magna Steyr din Austria.



Sursa: Top Gear


SUV-ul mediu complet electric Fisker Ocean va porni de la un pret de 41.560 de euro, cand va fi pus in vanzare la sfarsitul acestui an,  productia fiind programata sa inceapa pe 17 noiembrie la fabrica producatorului contractual Magna Steyr din Graz, Austria, dupa cum a anuntat startup-ul din SUA. Fondatorul si CEO-ul Fisker , Henrik Fisker, au lansat luni SUV-ul Ocean, in Europa la Mobile World Congress.


„Europa este esentiala pentru succesul companiei”, a spus Fisker intr-un comunicat.


Primele piete europene ale Ocean vor fi Norvegia, Germania, Danemarca, Suedia si Austria, restul Europei si Marea Britanie fiind planificate sa primeasca SUV-ul pana in 2023. Fisker va incepe livrarile in SUA in decembrie.


Fisker prezinta masina ca un SUV premium cu o autonomie mai mare si un cost mai mic decat modelele echivalente de la rivali. Modelul Sport de intrare are o autonomie estimata de 440 km (273 mile), in timp ce Ultra de 57.500 de euro va oferi o autonomie de 610 km, crescand la 630 km pentru modelul Extreme de 69.950 de euro, estimeaza Fisker. Toate preturile sunt pentru piata germana.


„Autonomia este factorul determinant pentru procesul de cumparare a masinilor electrice, asa ca modelele Ultra si Extreme sunt foarte bine pozitionate”, a declarat Christian Marti, seful de vanzari si marketing pentru Europa, pentru Automotive News Europe .


Henrik Fisker, care a proiectat anterior masini pentru BMW si Aston Martin, a promovat, de asemenea, aspectul SUV-ului Ocean ca fiind una dintre caracteristicile sale remarcabile. „Ar fi destul de usor sa numim cinci vehicule electrice grozave la 100.000 de euro. Dar poti numi cinci in jur de 40.000 de euro? Asta e un pic mai dificil. Deci, aceasta este piata pe care am intrat”, a declarat Fisker pentru Automotive News Europe intr-un interviu.


Sursa: The Driven


Caracteristicile din interiorul masinii includ un ecran de bord rotativ de 17 inchi, panouri solare optionale in acoperis si o functie care avertizeaza soferii ca sunt pe cale sa loveasca bordura, evitand astfel deteriorarea rotilor.


Fisker a luat pana in prezent 33.000 de depozite rambursabile pentru masina, a spus Henrik Fisker la dezvaluirea masinii. Europa a reprezentat aproximativ 30 la suta din aceste depozite , restul din SUA, in parte datorita vizibilitatii mai mari a companiei acolo de cand a fost listata la Bursa de Valori din New York in 2020.


Compania va controla vanzarile prin intermediul unei serii de centre de marca in zone cu trafic intens, in locatii precum Munchen si Londra. Birourile mai mici de testare si predare vor fi situate la periferia acelor orase, in timp ce service-ul se va ocupa de companii terte. Fisker, a semnat lantul de piese de schimb Mekonomen Group in Scandinavia si Bridgestone Group prin intermediul retelei Speedy din Franta si in Germania prin intermediul retelelor Pitstop si Reiff-ABS.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA