Livrarile de cablaje electrice produse in Ucraina au fost lovite de invazia rusa si asta a pus VW pe hold.

Sursa: Volkswagen Sachsen GmbH

Volkswagen va opri saptamana aceasta productia la doua fabrici de masini electrice din Germania, dupa ce in urma atacului Rusiei in Ucraina au fost afectate livrarile de componente. Productia de masini electrice cu baterie compacte VW, Audi si Cupra construite pe platforma MEB a Grupului VW va fi afectata.

Producatorul auto va opri productia la fabrica sa din Zwickau de marti pana vineri si la fabrica sa din Dresda de miercuri pana vineri, a declarat un purtator de cuvant al VW pentru Automotive News Europe prin e-mail.

„Reteaua globala de furnizori a Grupului Volkswagen, care cuprinde peste 40.000 de furnizori, include si unii furnizori din vestul Ucrainei”, se arata in comunicat. „Din cauza situatiei actuale din aceasta regiune, pot exista intreruperi in lantul de aprovizionare”.

Printre alte componente si livrarile de cablaje electrice produse in Ucraina s-au oprit.

Sursa: Car Pixel

Fabrica din Zwickau construieste masini electrice VW ID3, VW ID4, VW ID5, Audi Q4 e-tron si Cupra Born. Fabrica din Dresda construieste si ID3. Zwickau este in prezent cea mai importanta locatie europeana de productie de vehicule electrice Volkswagen.

Aproape 1.200 de masini electrice ale diferitelor marci sunt fabricate in mod normal in Zwickau pe zi, potrivit unui raport din ziarul de afaceri german Handelsblatt. CEO-ul Grupului VW, Herbert Diess, a declarat vineri ca producatorul auto a creat un grup de lucru pentru a evalua posibilele consecinte ale crizei din Ucraina asupra companiei.

Compania se confrunta deja cu impactul penuriei de semiconductori asupra productiei sale, in special la fabrica sa din Wolfsburg, care construieste modelul VW Golf cel mai bine vandut. Anul trecut, la Wolfsburg au fost construite cu 330.000 de masini mai putine, cea mai mica cifra din 1958 .