Producatorul auto VW ar putea fi nevoit sa opreasca productia de la Wolfsburg incepand cu 14 martie.

Sursa: Volkswagen

Volkswagen se asteapta sa opreasca din functiune, temporar, mai multe fabrici, inclusiv principala sa fabrica din Wolfsburg, in conditiile in care se raspandesc consecintele penuriei de piese cheie de la furnizorii din Ucraina.

Producatorul auto a spus ca probabil ca nu va putea produce la uzina din Wolfsburg in saptamana din 14 martie. Productia de la fabrica, care construieste Golful, cel mai vandut al VW, va fi redusa incepand cu saptamana din 6 martie, a spus VW. Alte locatii care vor fi afectate includ Emden si Hanovra, unde VW produce vehicule comerciale, precum si fabrici de componente. Pot exista noi reduceri ale productiei, a spus compania.

Sursa: TAG24

Invazia Rusiei provoaca repercusiuni pentru producatorii care se confrunta deja cu blocaje semnificative de piese si consecinte ale pandemiei de coronavirus. Chiar inainte de aceste ultime esecuri in lantul de aprovizionare, producatorii de automobile au fost fortati sa reduca productia in ultimul an din cauza unei penurii cronice de cipuri de computer.

VW a declarat saptamana trecuta ca va opri productia la fabricile sale de masini electrice din Zwickau si Dresda dupa o intarziere in obtinerea pieselor din Ucraina.

Producatorul auto a fost deja fortat sa intrerupa productia in Wolfsburg de mai multe ori in ultimele 12 luni din cauza deficitului global de microcipuri. Compania va produce mai putine masini in 2022 decat in ​​2021, din cauza problemelor persistente de aprovizionare cu semiconductori, a informat Manager Magazin in decembrie.