Jaguar Land Rover si Aston Martin opresc livrarile de vehicule catre Rusia, deoarece sanctiunile creeaza obstacole comerciale.

Sursa: autocar.co.uk

Producatorii britanici de automobile Jaguar Land Rover si Aston Martin au intrerupt livrarile de vehicule catre Rusia, deoarece sanctiunile legate de razboiul din Ucraina creasera obstacole comerciale din ce in ce mai mari pentru industria auto.

„Contextul global actual ne prezinta, de asemenea, provocari comerciale, asa ca intrerupem livrarea de vehicule pe piata rusa si monitorizam permanent situatia in numele bazei noastre globale de clienti”, a declarat JLR marti.

Aston Martin a declarat, de asemenea, ca intrerupe vanzarile si livrarile de vehicule catre Rusia din cauza sanctiunilor ce au fost impuse. „Fiind un brand global care exporta produse atat in ​​Ucraina, cat si in Rusia, Aston Martin monitorizeaza indeaproape situatia actuala in Ucraina”, a spus compania.

„Preocuparea noastra principala este siguranta si bunastarea partenerilor si clientilor nostri din Kiev si a familiilor acestora si ramanem in contact strans cu dealerul nostru local in aceasta perioada dificila”, a adaugat Aston Martin intr-un comunicat.

Vanzarile de vehicule Jaguar Land Rover in Rusia au scazut cu 6%, pana la 6.909 unitati anul trecut, potrivit datelor asociatiei industriale AEB din Moscova.

Sursa: www.astonmartin.com

Aston Martin a spus ca, impreuna, Rusia si Ucraina reprezinta mai putin de 1% din vanzarile sale globale.

Guvernul Marii Britanii a impus sanctiuni financiare dure Rusiei si mai multor companii si banci rusesti in incercarea de a face presiuni asupra Kremlinului sa se retraga din conflict, in timp ce rutele de transport maritim si de marfa aerian au fost, de asemenea, perturbate.

Unele banci rusesti au fost excluse de la Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), un sistem de mesagerie securizat pentru a asigura plati transfrontaliere rapide, care a devenit principalul mecanism de finantare a comertului international.

Gigantii de transport maritim precum cele mai mari linii maritime din lume, MSC si Maersk au suspendat transportul de containere catre si dinspre Rusia, adancind izolarea tarii dupa ce a invadat Ucraina.