Jeep planuieste primul sau vehicul electric SUV entry-level, in 2023 iar alte variante de motor cu ardere sunt asteptate anul acesta.

Sursa: autocar.co.uk

Jeep va lansa o varianta complet electrica a viitorului sau SUV entry-level la inceputul anului 2023, la doar cateva luni dupa ce producatorul auto va lansa versiuni cu motor cu combustie ale vehiculului. CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a dezvaluit fotografii cu SUV-ul, in timpul unei prezentari a planului strategic Dare Forward 2030 al producatorului auto, marti.

Micul vehicul electric „este primul dintr-un numar de lansari de vehicule electrice de catre Jeep, care vor acoperi fiecare segment de SUV pana in 2025”, a spus Tavares. Din 2024, toate lansarile Jeep, chiar si in SUA, vor include un vehicul electric, a adaugat el.

„Electrificarea va amplifica atitudinile de baza ale marcii Jeep”, a spus Tavares.

Potrivit unor surse din industrie, Jeep-ul complet electric va fi construit in Polonia pe o varianta a fostei platforme PSA Group E-CMP, care sta la baza Peugeot 208 si 2008, Opel Corsa si Mokka, Citroen C4 si DS3 Crossback. De asemenea, pe platforma vor urma un crossover marca Fiat si un SUV Alfa Romeo.

Sursa: jeep.ro

Noul model va contribui la „extinderea acoperirii marcii si a face urmatorul pas catre atingerea viziunii Jeep cea a emisiilor zero”, a spus Jeep intr- un comunicat.

In timpul prezentarii strategiei, Tavares nu a dezvaluit detalii tehnice sau de pret despre noul Jeep electric. Totusi, imaginile lansate de Jeep prezinta detalii de stil de la modelele Jeep actuale, inclusiv SUV-ul compact Compass, in special partea din fata dar si detalii de la modelele Renegade si noile Grand Cherokee.

Noul model, care, potrivit unor surse, ar putea fi numit Junior Jeep, s-ar plasa sub actualul Renegade, care este asamblat in uzina Stellantis din Melfi, in sudul Italiei, alaturi de micul crossover Fiat 500X.

Potrivit Dataforce, marca Jeep a vandut anul trecut 137.824 de unitati in Europa, cu 6,5% mai mult decat in ​​2020. Renegade a fost cel mai popular model cu 69.841 de vanzari, urmat de Compass cu 57.172.