Aproape Masini

Acum avem si magazin online

În ciuda Omicronului, se pronunță o cerere puternică pentru turism în România

Pandemia deja a reușit să schimbe anumite deprinderi comportamentale ale românilor. Aceste deprinderi nu țin doar de obiceiurile de consum, dar și de obiceiurile de a petrece timpul liber și de a călători. Astfel, conform datelor Institutului Național de Statistică, în 2021, din cauza pandemiei, numărul românilor care au preferat turismul intern celui extern a crescut cu peste 50%.




Românii – predispuși să călătorească chiar și în condiții pandemice


În prezent, însă, observăm o altă tendință. Chiar dacă Omicronul continuă sp bântuie și să creeze emoții, determinându-ne să devenim mai sedentari și să evităm deplasările și contactele, deja de la începutul anului numărul românilor care și-au făcut rezervări de călătorii în afara țării a crescut cu peste 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Se presupune că posibila ridicare a restricțiilor ar putea fi principalul motiv care determină românii să evadeze cât de curând posibil într-o vacanță peste hotare.


Există interes și față de turismul intern


În același timp, este necesar să remarcăm că a crescut și numărul de solicitări în ceea ce privește turismul intern. Stațiunile balneare rămân a fi o destinație atractivă pentru români. La fel, se preconizează și o creștere a bugetelor de călătorii – chiar dacă ratele la credite au crescut, românii tind să-și satisfacă necesitățile de consum. Această tendință au observat-o și experții Promo-codes, aceștia au menționat că deja a crescut numărul de persoane interesate de anumite coduri promoționale în România.


Totodată, experții au menționat că nu este vorba doar despre tendințe de a căuta coduri promoționale pentru shoppingul ocazional și distractiv. Românii rămân a fi destul de pragmatici, de aceea, fiecare călători, fie în interiorul, fie în exteriorul țării, este precedată de o pregătire minuțioasă. Dacă este vorba despre plecări peste hotare, românii s-au obișnuit să-și pregătească trusa medicală din start (pentru a nu cheltuie timp și bani pe achiziționare medicamentelor necesare) – motiv care a determinat creșterea interesului față de un cod reducere Dr Max. O bună parte din românia s-au deprins să folosească aceste produse în uz de rutină, de aceea, le iau cu ei chiar și atunci când pleacă în deplasări sau călătorii.


Destinațiile exotice – zonă de interes pentru turiștii din România


A crescut semnificativ și numărul solicitărilor de călătorii în destinațiile exotice.


Deși bugetele pentru călătoriile în destinațiile exotice rămân a fi destul de înalte, românii totuși bronează și vacanțe în asemenea destinații. Mai mulți consultanți în turism au menționat că în această perioadă se bucură de un interes special destinațiile precum Iordania, Statele Unite (Coasta de vest), Kenya.


Deși costurile unor asemenea călătorii sunt destul de mari (uneori pentru 3 persoane prețul poate ajunge și până la 9000 EUR), românii manifestă interes sporit față de acest tip de turism. Totodată, deprinderile comportamentale determină românii să rămână orientați spre a economisi, de aceea aceștia sunt în continuă căutare de reduceri, diverse sisteme de discounting și coduri promoționale.



 


Articol sponsorizat de catre promo-codes.ro


Similar Articles

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

01 September 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

24 August 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

24 August 2024 In „Din Redactie”
AproapeMasini

05 March 2022

Din Redactie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA