Ford se alatura unui grup in crestere de companii care parasesc Rusia sau intrerup operatiunile, inclusiv GM, BMW, VW si Volvo.

Sursa: Motor1.com

Ca raspuns la invazia Ucrainei de catre Rusia, Ford Motor a declarat marti ca l-a informat pe partenerul Joint Venture Sollers ca suspenda imediat operatiunile in Rusia pana la o noua notificare. Ford a adaugat ca nu are operatiuni semnificative in Ucraina.

Ford a mai spus ca Ford Fund va face o donatie de 100.000 de dolari catre Fondul de ajutor umanitar Global Giving Ukraine pentru a ajuta cetatenii si familiile ucrainene refugiate. „Noi, cei de la Ford, suntem profund ingrijorati de invazia Ucrainei de catre Rusia si de siguranta poporului ucrainean”, a declarat directorul general Ford, Jim Farley, pe Twitter.

Odata cu aceasta decizie, Ford se alatura unui grup in crestere de companii care parasesc Rusia sau intrerup operatiunile, inclusiv General Motors, BMW , Volkswagen si Volvo . Marii producatori de petrol BP si Shell, impreuna cu alte companii proeminente din alte sectoare, precum Apple, au luat decizii similare.

Sursa: Bloomberg.com

Afacerea Ford in Rusia este mica si a fost redusa in ultimii 3 ani. Producatorul de automobile a declarat in 2019 ca inchide trei fabrici din Rusia si se retrage de pe piata auto, unde a fost candva un pionier, ca parte a unei revizuiri mai ample a operatiunilor sale europene care pierdeau bani.

Rusia nu a fost o piata mare nici pentru producatorii auto americani. GM a vandut acolo doar 3.000 de vehicule, majoritatea SUV-uri Cadillac de lux. In timp ce examina operatiunile cu performante slabe, GM si-a inchis fabrica din Sankt Petersburg in 2015 si a pastrat doar o mica operatiune de vanzare retail care vinde modele scumpe.