VW va construi o berlina electrica cu auto-conducere, cu auntomie mare si de dimensiunea unui Passat, care va fi destinat pietei de masa.

Sursa: TechnoPixel

Grupul Volkswagen si-a ales sediul central, orasul german Wolfsburg, ca locatie pentru noua sa fabrica pentru a construi berlina emblematica Trinity pentru marca VW, pentru a tine pasul cu Tesla. Constructia este programata sa inceapa in primavara anului 2023, a declarat VW, vineri.

VW a declarat de asemenea, ca investeste aproximativ 2 miliarde de euro (2,18 miliarde de dolari) in productia vehiculului. Fabrica va folosi cele mai recente tehnici de productie si este conceputa pentru a reduce decalajul tehnologic fata de Tesla, care a primit vineri aprobarea pentru a incepe productia la noua sa fabrica europeana de langa Berlin.

Constructia va incepe in 2023, iar masinile vor iesi de pe linia de productie din 2026, a spus VW. Berlina Trinity va avea aproximativ dimensiunea unui Passat de marime medie. Masina va fi destinata pietei de masa si vizeaza o autonomie de peste 700 km (435 mile).

Va fi pregatit din punct de vedere tehnic pentru conducerea autonoma de Nivel 4 si va debuta pe „super platforma” electrica SSP a Grupului VW, care va inlocui platformele cu motor cu combustie si platformele complet electrice utilizate de marci precum Skoda, Seat, Audi si Porsche.

Sursa: Green Car Reports

VW urmareste un timp de productie de 10 ore/vehicul pentru modelul Trinity, similar cu timpul celor de la Tesla pentru constructia de masini la noua sa fabrica din Gruenheide, langa Berlin.

Fabrica va produce aproximativ 250.000 de masini anual, iar construirea ei de la zero este mai putin complexa decat reutilitarea operatiunilor existente, a declarat seful marcii VW, Ralf Brandstaetter, reporterilor, in luna noiembrie.

Decizia de a adauga o noua facilitate face parte din eforturile CEO-ului Grupului VW, Herbert Diess, de a accelera ritmul in schimbarea catre vehiculele electrice si de a deveni mai eficient.