Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pret record al carburantilor in Romania

Pretul carburantilor in Romania a depasit in aceste zile pretul de 8 lei pe litru, un nou record, dupa cum arata datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preturilor la Carburanti, aplicatie care a fost lansata de Consiliul Concurentei.



Sursa: Playtech.ro


Depasirea pragului de 8 lei pe litru este un record pentru piata din Romania si se datoreaza cererii mari de carburanti si al preturilor crescute la toate marfurile pe plan mondial. Pe piata europeana barilul de petrol a depasit luni, 130 de dolari iar marti se putea tranzactiona cu 125 de dolari, in urma invadarii Ucrainei de catre Rusia.


Pe baza acestor scumpiri, fostul ministru al Energiei Razvan Nicolescu a declarat: ,,Un pret de 11 lei la pompa este nejustificat”.  Acesta a sustinut si faptul ca: ,,Autoritatile ar trebui sa clarifice daca este o tentativa de manipulare a pietei, iar companiile sa se comporte cu respect fata de consumatori, pentru ca razboiul produce niste consecinte, dar nimeni nu ar trebui sa incerce sa profite de pe urma acestei nenorociri”.


„Fac un apel la calm, si catre cei care ne urmaresc, consumatori si companii. Pretul de 11 lei la pompa, in acest moment, nu e justificat, iar autoritatile trebuie sa clarifice daca este o tentativa de manipulare a pietei sau daca intr-adevar au fost conditii economice care sa justifice acest pret. Din punctul meu de vedere, 11 lei pret la pompa este un lucru nejustificat”, a adaugat acesta.


Virgil Popescu, ministrul actual al Energiei, spune ca pretul carburantilor va avea o crestere cu maxim 15 bani in perioada urmatoare si a precizat, de asemenea, ca: „Nu exista motive ca benzina sa ajunga la 11 lei. Au aparut poze cu 9, 10 lei. De maine o sa inceapa controalele. Speculatiile trebuie aspru pedepsite, mai ales cand avem razboi la granita. E o panica in toate benzinariile”, a spus Virgil Popescu, pentru Digi24.


Sursa: MCM Petrol


,,Am o singura informatie, vor creste preturile cu 15 bani. Nu vorbim de preturile care au aparut pe retelele de socializare. Oamenii nu au de ce sa stea la coada, nu vor creste preturile. E un fake news care are rolul de a destabiliza lucrurile”, a declarat acesta.


La ora 19:00 in aceasta seara, ministrul Energiei a transmis un mesaj prin care anunta ca nu sunt probleme cu aprovizionarea cu carburanti: ,,Romania nu are nicio problema cu aprovizionarea cu carburanti in benzinarii. Am avut astazi intalniri de lucru cu reprezentantii Rompetrol si  OMV Petrom si am primit asigurari ca exista stocuri suficiente de produse petroliere si vor asigura livrarile catre clienti. Totodata, vreau sa le transmit romanilor ca nu trebuie sa intre in panica si sa stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA