Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche sprijina compania HIF Global care foloseste energia eoliana pentru a produce eFuels

Porsche sprijina compania HIF Global care se foloseste de energia eoliana pentru a inlocui benzina conventionala cu benzina sintetica.



Sursa: esgnews.com


Porsche s-a alaturat unui grup de investitori care pariaza pe actiuni de 260 de milioane de dolari pe un startup care isi propune sa valorifice energia eoliana pentru a produce un inlocuitor al benzinei.


Porsche investeste 75 de milioane de dolari pentru o participatie de 12,5% in dezvoltatorul de combustibil bazat pe energie electrica HIF Global, a anuntat compania intr-un comunicat . HIF construieste o fabrica in Chile pentru a produce combustibili sintetici pe baza de electricitate din hidrogen si dioxid de carbon folosind energia eoliana, incepand cu jumatatea anului.


HIF Global intentioneaza sa construiasca 12 locatii comerciale in Texas, Chile si Australia, reprezentand investitii de 50 de miliarde de dolari, pentru a produce 150.000 de barili de combustibil pe zi folosind 25 gigawati de surse regenerabile si aproximativ 25 de milioane de tone pe an de dioxid de carbon, a declarat Meg, directorul executiv al HIF Global, intr-un interviu.


Sursa: finazen.net


Compania a atras, de asemenea, sprijin din fonduri gestionate de EIG Global Energy Partners, Baker Hughes si actionarul majoritar Andes Mining & Energy din Chile, a declarat startup-ul intr-un comunicat separat. A investit si biroul de familie al lui Gentle, Gemstone Investments. Michael Steiner, membru al consiliului executiv Porsche si presedintele si directorul executiv al EIG, Blair Thomas, s-au alaturat consiliului de administratie al HIF Global.


Porsche a investit in combustibili alternativi ca o modalitate de a alimenta modele precum emblematica masina sport 911 in viitor, pe care producatorul auto intentioneaza sa o ofere in continuare ca model de motor cu combustie.


Brandul Volkswagen Group cheltuie peste 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) in urmatorul deceniu pe surse alternative de energie, cum ar fi sisteme solare, turbine eoliene si e-combustibili.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA