Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Germania poate anula ajutorul pentru vehiculele hybrid plug-in

Germania poate anula ajutorul pentru hybrid plug-in mai devreme decat era planificat si poate reduce subventiile pentru vehiculele electrice.



Sursa: electrive.com


Ministerul Economiei din Germania vrea sa anuleze subventiile pentru masinile hybrid plug-in mai devreme decat era planificat la sfarsitul acestui an si sa reduca cu o treime bonusul in numerar pentru vehiculele electrice incepand cu 2023.


Miscarea face parte din incercarile de a orienta subventiile mai mult spre protectia climei, iar legislatia este in prezent discutata de ministerele guvernamentale competente, potrivit unei persoane, care a cerut sa nu fie identificata discutand informatii confidentiale.


Planul a fost raportat pentru prima data miercuri seara de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Conform propunerilor ministerului, subventia de pana la 4.500 de euro pentru un hybrid plug-in ar fi eliminata, iar subventia pentru masinile electrice ar scadea la 4.000 de euro anul viitor, de la 6.000 de euro acum si ar scadea la 3.000 de euro pentru 2024 si 2025, a declarat persoana ce a nu dorit a fi identificata.


Coalitia de guvernamant a convenit in planul sau ca guvernul sa ofere sprijin doar incepand de anul viitor pentru masinile hibride care sunt considerate a avea „un impact pozitiv asupra climei” si sa opreasca complet subventiile pana la sfarsitul lui 2025.


„Vrem sa accentuam sprijinul nostru pentru masinile electrice si sa ne concentram mai mult pe protectia climei”, a declarat ministrul Economiei Robert Habeck, membru al Partidului Verzilor, citat de grupul de media Funke. „In opinia noastra, vehiculele hybrid plug-in sunt comercializabile si nu mai au nevoie de finantare publica.”


Sursa: dreamstime.com


Oprirea anticipata a subventiilor pentru hybrid plug-in ar „periclita cresterea mobilitatii electrice si ar ignora realitatile consumatorilor din Germania”, a declarat Hildegard Mueller, care conduce lobby-ul productiei auto VDA, intr-un comunicat. „Hibrizii plug-in servesc ca pionieri pentru tranzitia la mobilitatea electrica.”


Mueller s-a plans, de asemenea, ca ajutorul este legat de data livrarii vehiculelor, creand incertitudine cu privire la factura finala a cumparatorilor, deoarece acestia trebuie adesea sa astepte multe luni pentru masina lor din cauza problemelor legate de lantul de aprovizionare.


Coalitia de guvernamant nu ar trebui sa se abata de la planul sau initial de subventii, deoarece vehiculele hybrid plug-in contribuie si la atingerea obiectivelor climatice, a declarat Bernd Reuther, purtator de cuvant al FDP pentru politica de transport. „Trebuie sa facem o tranzitie catre aceste vehicule cat mai atractive posibil si sa le subventionam in consecinta”, a spus Reuther, citat de ziarul Rheinische Post.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA