AFM, Administratia Fondului de Mediu a anuntat ca va incepe o noua sesiune de inscriere in cadrul Programului Rabla Clasic si Rabla Plus,  pe 13 mai 2022, relateaza Agerpres.

Sursa: newsweek.ro

„Pentru a veni in sprijinul solicitantilor care vor sa obtina finantare prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (Rabla Clasic) si prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus), Administratia Fondului pentru Mediu a reconfigurat etapele de desfasurare a acestora ca urmare a modificarii softului de inscriere in cadrul celor doua programe. Potrivit noului calendar, in perioada 13 – 31 mai 2022, se va defasura prima sesiune din noua configuratie, timp in care persoanele fizice se vor putea inscrie in cadrul cele doua programe prin intermediul dealerilor autorizati, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finantare prin accesarea aplicatiei informatice puse la dispozitie de AFM”,  dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat oferit de AFM.

Asadar, potrivit sursei citate, tot pentru facilitarea obtinerii finantarii, bugetele alocate persoanelor juridice in Programele Rabla Clasic si Rabla Plus va trebui sa fie divizate, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice urmand sa beneficieze de sume dedicate acestora, avand in vedere procedurile de achizitie publica pe care entitatile respective trebuie sa le desfasoare.

Se pare ca, AFM a desfasurat o analiza a celor doua programe, incepand din anul 2020, pana in prezent si a identificat sume neutilizate, care pot fi puse la dispozitie pentru noile sesiuni de inscriere.

Sursa: news.ro

Asadar, bugetele pentru aceasta sesiune, rezultate in urma suplimentarii si care vor fi puse la dispozitie, vor fi :

  • Programul Rabla Clasic, beneficiari persoane fizice – 335,5 milioane de lei;
  • Programul Rabla Clasic, beneficiari persoane juridice – 123 de milioane de lei;
  • Programul Rabla Clasic, beneficiari UAT-uri si institutii publice – 50 de milioane de lei;
  • Programul Rabla Plus, beneficiari persoane fizice – 262 de milioane de lei;
  • Programul Rabla Plus, beneficiari persoane juridice – 190,3 milioane de lei;
  • Programul Rabla Plus, beneficiari UAT-uri si institutii publice – 100 de milioane de lei.

„Calendarul de desfasurare a sesiunilor de inscriere in cadrul celor doua programe si sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanti sunt disponibile pe site-ul AFM. Listele cu producatorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul institutiei, www.afm.ro, la sectiunile programelor”, dupa cum precizeaza reprezentantii institutiei.