Webasto planuieste sa construiasca 1 milion de sisteme de acoperis pentru Bronco, care are sase variante.

Sursa: consumerreports.org

Ajutorul oferit pentru Ford in debutul Bronco a fost o provocare majora pentru Webasto. „A fost nevoie de multa energie, nervi si bani”, a declarat CEO-ul Holger Engelmann saptamana trecuta in cadrul conferintei de presa anuale a furnizorului german. El a adaugat insa ca situatia este sub control.

Problema a fost creata atunci cand producatorul Ford a fost fortat sa intarzie productia SUV-urilor, dupa ce problemele de logistica legate de coronavirus au impiedicat capacitatea Webasto de a-si echipa instalatia din Michigan la timp pentru a face acoperisul detasabil al vehiculului, a raportat publicatia Automotive News Europe.

Un alt esec a venit vara trecuta, cand Ford a spus ca trebuie sa inlocuiasca toate acoperisurile hardtop construite pana in acel moment din cauza problemelor de calitate.

Ford continua sa faca tot posibilul sa primeasca suficiente vehicule Broncos pentru a asigura livrarile catre clienti, dar este de inteles ca aceasta intarziere ale livrarilor, se datoreaza deficitului de cipuri. In ciuda acestui fapt, Ford a vandut 13.113 Broncos in SUA in aprilie, cele mai mari vanzari inregistrate de la lansarea sa care a avut loc in iunie 2021.

Sursa: autonews.com

Avand in vedere amploarea contractului Bronco, Webasto trebuie sa actioneze corect in relatia cu Ford. Acordul genereaza vanzari de 2 miliarde de dolari pentru Webasto, pe durata de viata a contractului, de opt ani, din 2018 pana in 2026.

Webasto estimeaza ca Bronco va reprezenta 20% din vanzarile sale totale in regiunea sa din America, care include Canada si Mexic, incepand din acest an si continuand in urmatorii cativa ani.

Webasto planuieste sa construiasca 1 milion de sisteme de acoperis pentru Bronco, care are sase variante, de la soft top-uri la hardtop-uri pana la dual tops.

Pana la sfarsitul acestui an, Webasto va fi investit aproximativ 200 de milioane de euro in proiectul Bronco.