Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari va adauga o linie de productie pentru vehicule electrice

Producatorul auto Ferrari a cumparat spatiu in apropierea fabricii din Maranello pentru o a treia linie de productie care va fi dedicata fabricarii de vehicule hybrid si electrice.




Ferrari intentioneaza sa-si extinda in mod semnificativ fabrica din nordul Italiei, ca parte a strategiei de electrificare pe care o va dezvalui in timpul unei sesiuni de informare foarte asteptata saptamana viitoare. Extinderea va include probabil si un nou centru de cercetare si dezvoltare a bateriilor, dupa cum au spus acestia.


Ferrari va evidentia proiectul in ziua pietei de capital din 16 iunie, cand CEO-ul Benedetto Vigna este asteptat sa faca lumina asupra strategiei producatorului de automobile pentru vehicule electrice si sa-si prezinte planul de afaceri pentru urmatorii patru ani.


In timp ce compania continua sa inregistreze marje de profit de invidiat, actiunile sale au avut o performanta slaba recent, in mare parte din cauza preocuparilor legate de inceperea tardiva in cursa vehiculelor electrice si de cat va costa recuperarea jocului.


Actiunile au scazut cu 22% in acest an la Milano, urmand indicele bursier de referinta al Italiei si egalii sai din industria auto din Europa.


„Accentul se pune pe strategia de electrificare a companiei si modul in care tehnologia acesteia se poate adapta la o lume in schimbare, precum si pe strategia sa de a urmari valoarea in raport cu volumul si ce saturatie identifica, daca este cazul”, a spus Swetha Ramachandran, care administreaza GAM’s Luxury.



Cheltuieli mari ar putea fi necesare inainte ca Ferrari sa lanseze primul sau vehicul complet electric in 2025, analistii Citi spunand ca se asteapta ca „investitii structurale mai mari sa aduca profituri”.


Redburn a avertizat, de asemenea, ca investitorii ar putea fi surprinsi de amploarea cheltuielilor necesare.


„Ferrari a aratat ceva mai putin exceptional in ultimii ani, cu retururi si  concurenti ce si-au sporit nivelul”, au scris analistii Jefferies intr-o nota din 30 mai.


Urmatorul eveniment pentru investitori este „o oportunitate de a recastiga conducerea si de a intelege mai bine de ce John Elkann l-a numit in functie pe Benedetto Vigna, sa „reinventeze” Ferrari”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA