Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noua fabrica Volvo din Slovacia va folosi noua platforma SPA2

Prima fabrica noua a producatorului de automobile din Europa va construi masinile folosind un succesor al platformei SPA2, va utiliza mega-turnarea pentru piese mari din aluminiu si se va baza pe surse regenerabile de energie. Volvo.



Sursa: electrive.com


„Va fi un succesor al SPA2”, a declarat Geert Bruyneel, seful de productie globala Volvo, pentru Automotive News Europe.


SPA2 este o arhitectura pur electrica care va sta la baza viitorului SUV-ul emblematic al producatorului de automobile precum si a lui Polestar 3. Ambele SUV-uri premium mari propulsate de baterii vor intra in productie mai tarziu in acest an la fabrica Volvo din SUA de langa Charleston, Carolina de Sud.


Bruyneel si seful de strategie industriala al Volvo, Erik Severinson, au refuzat sa spuna ce masina va fi produsa la noua fabrica din Kosice, dar producatorul auto foloseste actuala generatie de SPA pe modele precum XC90 SUV si SUV-ul sau global cel mai bine vandut, SUV-ul midize premium XC60.


Urmatorul crossover emblematic al Volvo, care va prelua rolul detinut in prezent de XC90, va fi complet electric si ar putea aduce un omagiu istoriei producatorului de automobile suedez.


Volvo nu a dezvaluit numele primului model care va folosi SPA2, dar a spus ca se va abate de la utilizarea numelor alfanumerice precum XC90 si XC60 pe vehiculele viitoare.


Directorul Volvo, Mikael Fermer, a declarat pentru ANE la inceputul acestui an ca trecerea la noua tehnica pentru constructia de masini „este cea mai mare schimbare tehnologica de cand am trecut de la lemn la otel”.


Sursa: volvocars.com


„Noua fabrica din Slovacia ne ofera o oportunitate o data in viata de a pune in functiune cea mai eficienta fabrica de ultima generatie”, a spus Bruyneel.


Intrebat daca Volvo intentioneaza sa adauge productia de baterii sau motoare electrice in fabrica, Bruyneel a spus ca, desi acele decizii inca trebuie luate: „Scopul este sa regandim si sa construim o fabrica de vehicule electrice de la zero si sa incercam sa integram cat mai mult din acel tip de productie posibil.”


Bruyneel a declarat ca un factor cheie pentru alegerea Volvo a fost distanta scurta fata de furnizori, ceea ce reprezinta o slabiciune a celorlalte fabrici europene din Torslanda si Gent, Belgia. „In comparatie cu Gent si Torslanda, vom reduce semnificativ distanta dintre fabrica noastra si furnizori”, a spus el, refuzand sa cuantifice cat de mult se va reduce distanta.


Alti doi factori cheie pentru alegerea Kosice au fost calitatea fortei de munca locale si oportunitatea de a alimenta instalatia cu solutii neutre din punct de vedere climatic.


Energia hidro si nucleara sunt disponibile, iar Bruyneel a spus ca Volvo va cauta de asemenea sa foloseasca energia eoliana si solara si sa opereze centrala intr-un mod neutru din punct de vedere climatic. Volvo isi propune sa fie o companie neutra din punct de vedere climatic pana in 2040.


Bruyneel a adaugat: „Vom limita pe cat posibil utilizarea gazului” la uzina care se afla la mai putin de 100 km de Ucraina.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA