Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BII din Marea Britanie va investi intr-o noua unitate Mahindra EV

British International Investment si Mahindra vor investi fiecare pana la 250 de milioane de dolari in noua unitate de vehicule electrice a producatorului auto, deoarece Mahindra isi propune sa domine vanzarile de SUV-uri electrice in tara.



Sursa: media-drift.com


BII va detine o cota de 4,8% in afacere, care se va concentra pe vehiculele electrice de tip autoturism. Unitatea, cu o evaluare de 9,1 miliarde de dolari, va fi detinuta in totalitate de Mahindra, dupa cum a declarat compania intr- un comunicat joi seara.


Noua fabrica EV va folosi fondurile pentru a construi SUV-uri electrice, valorificand configuratia de productie mai larga a Mahindra, precum si lantul sau de aprovizionare, dealerii si finantatorii, a spus producatorul auto. „Ne-am astepta ca intre 20 si 30% din SUV-urile Mahindra sa fie electrice pana in 2027”, a declarat Rajesh Jejurikar, director executiv pentru sectoarele auto si agricole ale Mahindra.


Jejurikar a spus ca in august, compania va impartasi detalii despre produsul, tehnologia si strategia sa de platforma pentru vehiculele electrice si va dezvalui primul sau SUV electric in septembrie, iar vanzarile cel mai probabil vor incepe in primul trimestru al anului 2023 si inca patru modele pana in martie 2026.


Infuzia totala de capital pentru noua unitate este de asteptat sa fie de aproximativ 1,01 miliarde de dolari repartizate intre 2024 si 2027, a declarat Mahindra.


Mahindra va lucra impreuna cu institutia britanica de finantare a dezvoltarii pentru a aduce alti investitori in compania de vehicule electrice pentru a satisface cerintele de finantare intr-o maniera treptata. Vineri, CEO-ul Mahindra Anish Shah a declarat ca producatorul auto isi propune sa domine vanzarile de SUV-uri electrice in tara.


Compania vinde unele dintre cele mai populare SUV-uri cu motoare cu ardere din India, inclusiv Scorpio si Thar si acum intentioneaza sa domine sectorul EV cu modele similare.


„Suntem foarte increzatori ca vom prelua conducerea in acest domeniu”, a spus Shah in timpul unei conferinte de presa. „Aceasta nu este doar o investitie. Acesta este si punctul de plecare. Vom aduce mai multi investitori la evaluari mai mari pe masura ce mergem inainte”, a com pletat acesta.


Sursa: carwale.com


Decizia este luata, in timp ce companiile incearca sa valorifice stimulente in valoare de miliarde de dolari oferite de guvernul prim-ministrului Narendra Modi pentru a construi vehicule electrice, in timp ce India cauta sa-si atinga obiectivele privind schimbarile climatice si reducerea carbonului.


Piata de vehicule electrice din India, dominata de Tata Motors, reprezinta doar 1% din vanzarile anuale ale tarii de aproximativ 3 milioane de vehicule. Guvernul vrea ca aceasta sa creasca la 30% pana in 2030.


Mahindra, care construieste o platforma EV, numita „Born Electric”, a declarat in mai ca exploreaza un parteneriat cu componentele EV din sursa Grupului Volkswagen pentru vehiculele sale.


Shah a declarat pentru Reuters in aceeasi luna ca producatorul exploreaza mai multe astfel de parteneriate pentru a-si stimula afacerea cu vehiculele electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA