Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile in Europa au scazut la cea mai slaba luna iunie din ultimele decenii

Grupul Volkswagen a fost cel mai afectat producator de automobile, cu inmatricularile de masini noi in scadere cu 24% fata de un an in urma.



Sursa: best-sellings-cars.com


Vanzarile de masini europene au scazut cu 17% in iunie, pana la 1,07 milioane, cel mai scazut numar lunar din 1996, in conditiile in care deficitul in lantul de aprovizionare persista si o inflatie record afecteaza industria.


Grupul Volkswagen a fost cel mai grav afectat producator de automobile, inmatricularile scazand cu 24% fata de acum un an, potrivit datelor publicate vineri de asociatia industriala ACEA.


Vanzarile la Stellantis, producatorul auto nr. 2 din regiune dupa Grupul VW, au scazut cu 17%. Grupul Hyundai, actualmente nr. 3 in industrie, a inregistrat o scadere a inmatricularilor cu 3,9%, marca Hyundai cu 9,4%, in timp ce vanzarile Kia au crescut cu 2,1%.


Alte marci care au inregistrat castiguri de vanzari au fost marcile Alpine si Dacia ale Grupului Renault, in crestere cu 40%, respectiv cu 32%, Alfa Romeo, in crestere cu 20% si Porsche cu 19%.


Desi anumiti producatori, printre care VW, BMW si Mercedes-Benz, au declarat luna trecuta ca deficitul de semiconductori a inceput sa scada, totusi este nevoie de timp pentru ca orice crestere a productiei sa ajunga in showroom-uri si sa le permita dealerilor sa reduca registrele de comenzi.


Producatorii de automobile se confrunta de asemenea cu costurile materiilor prime si energiei, care contribuie la cresterea preturilor vehiculelor.


„Industria nu va depasi prea curand constrangerile de aprovizionare”, a spus LMC Automotive intr-o declaratie din aceasta luna. „O alta ingrijorare se refera la cererea subiacenta, care s-a slabit in ultimele luni pe masura ce perspectivele economice s-au deteriorat”.


Sursa: acea.auto


Vanzarile pe pietele majore, inclusiv Germania si Marea Britanie, ar putea reveni la crestere luna aceasta datorita unei comparatii usoare cu un an in urma, potrivit Bloomberg Intelligence.


In timp ce acest lucru sugereaza ca industria are o sansa de a intrerupe o serie de 12 luni de scaderi consecutive, va fi dificil sa fie compensate pierderile de productie din prima jumatate a anului.


LMC Automotive estimeaza acum ca livrarile de masini din Europa de Vest vor scadea cu 6,3% in acest an, pana la 9,92 milioane, desi in ianuarie cercetatorul de piata a prezis ca vanzarile vor creste cu aproape 9%. Pana in iunie, vanzarile in Europa au scazut cu 14%, pana la 5,6 milioane, a declarat ACEA.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA