Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Transportul public ieftin din Germania ajuta la reducerea aglomeratiei rutiere

Germania a decis de curand de a oferi bilete foarte ieftine in sistemul de transport public al tarii, fapt ce a ajutat la reducerea congestionarii drumurilor.



Sursa: europe.autonews.com


Congestionarea traficului urban s-a diminuat in saptamanile ce au urmat deciziei Germaniei de a face transportul public aproape gratuit, arata datele, sugerand ca un experiment al celei mai mari economii a Europei pentru a combate dependenta sa de masini ar putea avea un oarecare succes.


De la inceputul lunii iunie, Germania a pus la dispozitie un bilet lunar cu 9 euro, valabil pentru calatorii nelimitate pe o mare parte a retelei sale de transport public. Oferta, care continua pana in august, a fost conceputa pentru a scapa de inflatia in crestere si pentru a reduce emisiile vehiculelor. A fost o miscare indrazneata pentru nodul auto, unde soferii nu au restrictii de viteza pe anumite portiuni de autostrada.


Desi este inca devreme pentru a trage concluzii, datele compilate de compania de navigatie TomTom pentru Reuters sugereaza ca politica ar putea avea un efect.


In saptamana din 20 iunie, congestionarea traficului la orele de varf a scazut in 23 din 26 de orase, comparativ cu saptamana din 16 mai, inainte de introducerea noului bilet, dupa cum arata datele.  „Aceasta scadere este legata de introducerea biletului de 9 euro”, a declarat specialistul TomTom in trafic, Ralf-Peter Schaefer.


Alti factori pot juca, de asemenea, un rol in reducere, cum ar fi preturile ridicate ale combustibilului si tendintele de munca legate de pandemie.


Sursa: dw.com


Dar datele TomTom pentru intreaga luna iunie arata, de asemenea, o congestie mai mica in comparatie cu luna mai a acestui an si cu iunie 2019, inainte de pandemie. Descoperirile ar putea interesa factorii de decizie politica care cantaresc posibile masuri viitoare pentru transportul public ieftin dupa luna august. „Daca as fi guvern, m-as gandi foarte mult acum”, a spus Schaefer.


Biletul ieftin a stimulat si utilizarea trenurilor, care a crescut cu 42% in iunie fata de aceeasi luna din 2019, potrivit biroului de statistica al Germaniei. Cresterea a fost cea mai marcata in weekend, ceea ce a dus la plangeri ale unor pasageri cu privire la supraaglomerare.


In 2020, Luxemburg a devenit prima tara care a facut transportul public gratuit. Oficialii de acolo au raportat o utilizare crescuta a tramvaiului, iar datele TomTom arata aglomeratia in ultimele luni in scadere fata de nivelurile pre-pandemie.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA