Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mercedes SLK R170 ( 1996 – 2004 )

Poate ca nu e cea mai fiabila masina posibil si poate fi usor pagubos, dar Mercedes SLK R170 e o masina distractiva si care are foarte putin in comun cu ceea ce urmeaza.



Lansat cam in aceeasi perioada cu Z3 si TT Roadster si chiar si Porsche Boxter, prin 1995 incepe batalia roadster-elor. In 1995 apare BMW Z3, in 1996 apar Mercedes SLK si Porsche Boxter, in 1998 apare mortalul Audi TT (la propriu). De ce includ si Porsche Boxter in lista asta? Pentru ca aveau preturi apropiate si motoare apropiate. Lupta asta imi aduce aminte de duelul greilor ce avea sa inceapa 5 ani mai tarziu, cu luptele greco-sexuale dintre BMW X5Range Rover P38Mercedes ML – Porsche Cayenne, doar ca aici suntem la categoria roadster.


Si nu orice fel de roadstere, ci masini pur sange pentru distractie si mers repede. Vorbeam si in articolul despre Volvo C70 II ca masinile decapotabile, cu 4 locuri, au tendinta de a fi orientate spre confort si vin cu motoare civilizate, eventual si diesel. Iar roadster-ul? Nope, avem doar 2 locuri si motoare verticale cu opturi americane si figuri paranormale. Iar Mercedes SLK R170 nu face exceptie de la regula, plasandu-se in zona de 200 de cai putere, ceea ce e destul de mult pentru o masina lansata odata cu oaia Dolly sau cu divortul printului Charles de Diana. Se putea merge si mai sus, dar deja intram in teritoriul lui Mercedes SL si era deranj.


Ca si constructie, avem zile bune, zile rele si zi-le Gutza. De o parte avem platforma vechiului C Class W202 care a fost printre ultimele Mercedes-uri relativ fiabile, dar de alta parte avem si tehnologii noi ca sa poata ramana relevanta pe piata. Si, poate cel mai trist, acest SLK face parte din generatia odioasa Mercedes a anilor 2000, cand masinile nu au mai fost construite de catre ingineri cu buget nelimitat, ci tonul era dat de contabilitate. Stim si noi ce dezastru a urmat pentru W210 E Class, W203 C Class sau W220 S Class.


 


SANYO DIGITAL CAMERA


Motoare Mercedes SLK R170


Benzina



  • 2.0 MPI de 134 cai – Cel mai mic motor de pe SLK, acest motor e de bun simt dar sa ai un roadster si sa cumperi cel mai mic motor este ca si cum ai sta paralizat la pat in paradis. Este ca si cum te-ai duce la petrecerea burlacitelor si nu ati avea alcool. E ca si cum ai ateriza si nu ar aplauda nimeni. Mai un ulei, mai o bujie, dar cam atat.

  • 2.0 Kompressor de 161 si 189 cai – Acelasi 2.0 doar ca acum avem un kompressor care il supra-alimenteaza la aproape 200 de cai, dar nici nu sare in alta clasa de taxe si asigurari.

  • 2.3 Kompressor de 190 si 194 cai – Ai 5 cai in plus dar taxele sunt de 4 ori mai mari si asigurarea costa la fel, de cateva ori mai mult. Merita? Nu neaparat. Dar daca doar pe asta l-ai gasit, va trebui sa il cumperi. Oricum nu vei regreta.

  • 3.2 V6 de 215 cai – Nu sunt convins ca merita. Adica, impozitul e deja astronomic. Diferenta de putere nu e chiar asa de mare. Catalizatoarele cedeaza des si costa mai mult decat masina, si ai 4 catalizatoare. Si are 12 bujii. Mai continui?

  • 3.2 V6 Turbo de 349 cai – Rezervat pentru SLK 32 AMG asa ca mult noroc ca sa gasesti asa ceva.


 



Probleme Generale Mercedes SLK R170



  • Pedalierul cedeaza in cazul cutiilor manuale asa ca este posibil sa calci pedala pana la fund. Pana la asfalt chiar. Cat despre cutiile automate pot spune ca de fapt avem doar clasicul 5G-Tronic care e o cutie buna si rezistenta, dar nu e o cutie sport.

  • Motorasul de decapotare este o tema recurenta la toate decapotabilele. Trebuie folosit des pentru a nu intepeni. Ca si alte lucuri de altfel. Mmmm…..

  • Rugina, rugina, rugina. Mercedes SLK R170 vine din generatia Mercedes unde s-a testat vopseaua pe baza de apa iar rezultatul s-a vazut peste tot. Trebuie sa verifici pana si plasticul de rugina.

  • Fetele de usi se dezlopesc si cad, cum cad eu stanca dupa 5 beri talpa.

  • Consumul porcesc de benzina e o alta tema recurenta la generatia asta de Mercedes, dar macar in cazul lui SLK te distrezi. A da, si daca tot suntem la capitolul motoare, motoarele in 4 cilindri ( 2.0 si 2.3 ) au probleme cu debitmetrul de aer.

  • Interiorul vopsit de catre copii de gradinita veniti in tabara la fabrica Mercedes, si-au lasat amprenta de profesionalism. Cu alte cuvinte, se decojeste peste tot.

  • Scaunele de piele se uzeaza prematur asa ca ia scaune de stofa. Si daca tot vorbesc despre decojit si uzat si rupt, trebuie sa mentionez si jantele.

  • Mai am mult de scris???

  • Probleme la suspensie atat pe spate cat si pe fata. Pe spate avem probleme la arcuri si amortizoare, iar in fata avem probleme la bucse.

  • Modulul CCM, care controleaza inclusiv semnalizarea, cedeaza si deodata te transformi intr-un propritar veritabil de BMW. Apropo, stii de ce nu semnalizeaza niciodata propritarii de BMW? Pentru ca de ce sa stie fraierii ce face smecherii???


 



Verdict Mercedes SLK R170


Da, are mai multe probleme si decat Irinel Columbeanu atunci cand si-a inceput declinul. Dar macar e al naibii de distractiv. Ca o iubita care e scumpa la intretinere dar care iti ofera senzatii atat de tari incat o ierti si accepti. Vorba cantecului – am nevasta tare dulce, dar la munca nu se duce, dar la munca nu se duce.


 


Ce motoare recomand? 2.0 Kompressor de 189 de cai e cel mai echilibrat dintre toate, dar toate motoarele merita atentia ta in esenta. Mai putin cel de 3.2 aspirat, dar daca te uiti la un SLK din generatia asta, e putin probabil sa te intereseze un 3.2 benzina V6.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA