Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota se lupta pentru repornirea strategiei sale pentru vehicule electrice

Toyota are in vedere o repornire a strategiei sale pentru vehicule electrice pentru a concura mai bine pe o piata in plina expansiune in care a intarziat sa patrunda si a oprit unele lucrari la proiectele existente de vehicule electrice, potrivit Reuters.



Sursa: motortrend.com


Un grup de lucru din cadrul Toyota a fost insarcinat cu schitarea planurilor pana la inceputul anului viitor pentru imbunatatirea platformei sale existente de vehicule electrice sau pentru o noua arhitectura, a raportat Reuters.


Propunerile analizate, daca vor fi adoptate, ar reprezenta o schimbare dramatica pentru Toyota si ar rescrie planul de lansare a vehiculelor electrice de 38 de miliarde de dolari pe care producatorul auto japonez l-a anuntat anul trecut pentru a concura mai bine cu Tesla.


Intre timp, Toyota a suspendat lucrarile la unele dintre cele 30 de proiecte EV anuntate in decembrie, care, potrivit surselor si unui document revizuit de Reuters, includ crossover-ul Toyota Compact Cruiser si Crown electric cu baterie.


Toyota a spus ca s-a angajat sa respecte neutralitatea carbonului, dar a refuzat sa comenteze initiative specifice.


„Pentru a atinge neutralitatea carbonului, tehnologia proprie Toyota, precum si munca pe care o facem cu o serie de parteneri si furnizori, este esentiala”, a spus compania ca raspuns la intrebarile Reuters.


Ca parte a revizuirii, Toyota are in vedere un succesor al tehnologiei sale de baza pentru EV numita e-TNGA, prezentata in 2019. Acest lucru i-ar permite Toyota sa reduca costurile.


Primul EV bazat pe e-TNGA, crossover-ul bZ4X, a aparut pe piata la inceputul acestui an, desi lansarea sa a fost afectata de o rechemare care a fortat Toyota sa suspende productia din iunie.


Sursa: drive.com.au


Toyota a proiectat e-TNGA astfel incat vehiculele electrice sa poata fi produse pe aceeasi linie de asamblare cu masini pe benzina si hibrizi. Acest lucru a avut sens pe baza ipotezei ca Toyota ar trebui sa vanda aproximativ 3,5 milioane de vehicule electrice pe an, aproximativ o treime din volumul sau global actual, pana in 2030 pentru a ramane competitiva, au spus sursele.


Dar vanzarile de vehicule electrice cresc mai repede. Producatorii de automobile la nivel global prognozeaza acum planurile ca vehiculele electrice sa reprezinte mai mult de jumatate din productia totala de vehicule pana in 2030, parte a unui val de investitii la nivel de industrie care insumeaza acum 1,2 trilioane de dolari.


Persoana care conduce evaluarea vehiculelor electrice de la Toyota este Shigeki Terashi, fost director de competitie.


Echipa lui Terashi a fost desemnata un grup „BR” sau „revolutie de afaceri” in cadrul Toyota, un termen folosit pentru schimbari majore, inclusiv o reinnoire a proceselor de dezvoltare si productie in urma cu doua decenii.


Echipa lui Terashi are in vedere o optiune de a prelungi utilitatea e-TNGA prin cuplarea acestuia cu noi tehnologii, au spus trei dintre surse.


Toyota lucreaza cu furnizorii si ia in considerare inovatiile din fabrica pentru a reduce costurile, cum ar fi Giga Press de la Tesla, o masina de turnare masiva care a simplificat munca in fabricile Tesla.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA