Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Franta si Germania discutii pentru planuri de protejare a producatorilor de vehicule electrice din Europa

Franta si Germania au discutat despre planurile de a proteja producatorii europeni de vehicule electrice dupa ce SUA a prezentat planul pentru subventii pentru masinile fabricate in America de Nord.



Sursa: euractiv.com


Presedintele francez Emmanuel Macron incearca sa obtina sprijinul cancelarului german Olaf Scholz pentru un nou plan de a ajuta producatorii de automobile europeni sa concureze cu SUA si China, dupa ce presedintele Joseph Biden a subliniat subventii mari de care beneficiaza masinile electrice fabricate in America de Nord.


Desi s-au certat cu privire la politicile de aparare si energie, Parisul si Berlinul sunt de acord ca Uniunea Europeana trebuie sa faca mai mult pentru a promova industriile nationale, au spus oficialii din ambele capitale.


Intr-un interviu de miercuri, dupa intalnirea cu Scholz la Paris, Macron a spus ca cei doi lideri sunt de acord asupra ideii de a se asigura ca subventiile UE pentru masini sunt folosite pentru vehiculele de fabricatie europeana.


Acest lucru ar putea ajuta la atenuarea efectelor Legii de reducere a inflatiei din SUA , care, printre alte prevederi, ofera subventii pentru masinile electrice fabricate in America de Nord.


„Franta si Germania trebuie sa ramana impreuna pentru ca am fost prea deschisi, pentru ca multi dintre producatorii nostri de automobile vindeau mult in China si nu au vrut sa opreasca unele dintre lucruri,” a declarat Macron.


Sursa: euractiv.com


In 2017, Macron a sustinut ceea ce a numit Buy European Act pentru achizitiile publice, care s-ar aplica companiilor cu mai mult de jumatate din productia lor in blocul european. Dar a fost nevoit sa abandoneze ideea in fata opozitiei de la Bruxelles.


De asemenea, Germania s-a opus planului, invocand consecintele asupra comertului cu China si SUA, in special pentru producatorii de automobile Volkswagen Group, Mercedes-Benz si BMW.


De atunci, totusi, pandemia de COVID a dezvaluit dependenta Europei de lanturile de aprovizionare de peste mari, iar UE si-a relaxat efectiv unele dintre regulile sale privind ajutorul de stat, sugerand ca noi initiative pentru a proteja companiile de concurenta ar putea gasi sprijin la Bruxelles.


Cu toate acestea, acordurile de liber schimb ar putea fi renegociate, iar masura ar putea incalca regulile UE existente sau acordurile Organizatiei Mondiale a Comertului. De asemenea, ar putea declansa un razboi comercial cu alte tari adoptand masuri de represalii.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA