Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Portbagajul din fata, marul discordiei al unor vehicule electrice

Portbagajul din fata disponibil pe unele vehicule electrice imparte opiniile la fel cum impartea bani Becali prin Ferentari.



Sursa: carbuzz.com


Sunt inca primele zile in cursa pentru suprematia vehiculelor electrice si in timp ce inginerii auto s-au grabit sa imbunatateste autonomia si vitezele de incarcare, acestia raman divizati pe portbagajul din fata.


Aproximativ o treime din cele aproximativ 30 de modele de vehicule electrice de vanzare in SUA au supradimensionat caracteristica ca recunoastere a noutatii si utilitatii sale, mai exact un „frunk”, care este unul dintre putinele lucruri pe care vehiculele electrice le ofera pe care un vehicul cu motor clasic nu le poate oferi.


Frunk-urile nu sunt noi in industria auto. Modelele cu motoare in spatele masinii, cum ar fi Porsche 911 si Chevrolet Corvair, au oferit mult timp un portbagaj fata in loc de unul din spate.


Dar, pentru prima data, vehiculele electrice le permis soferii sa obtina tot ce este mai bun din ambele iar producatorii de automobile reactioneaza in consecinta.


Pick-up-ul Ford F-150 Lightning se lauda cu cel mai mare spatiu disponibil, dar chiar si unele vehicule electrice mai mici si mai sportive sunt concepute pentru a transporta marfa mare acolo unde ar fi fost un motor.


Lucid Air are o cavitate de 7,1 picioare cubi (201 litri) in fata, aproximativ de dimensiunea unui congelator, in timp ce Modelul Y de la Tesla are 4,1 picioare cubi (116 litri).


Ca atare, frunk a devenit cartea de vizita, de identificare pentru o noua specie de vehicul care nu isi afiseaza in mod deschis noutatea. Nimeni nu poate vedea bateria masiva sau motoarele electrice de sub capota unui EV.


Inginerii Mercedes au mers atat de departe incat au proiectat un mic panou care se rabateaza in lateral pentru ca soferii sa umple lichidul stergatoarelor de parbriz.


Sursa: greencarreports.com


„În opinia noastră, portbagajul din spate este mai mult decat suficient de mare”, a spus Cathleen Decker, purtatoare de cuvant. „Feedback-ul pe care il primesc este foarte pozitiv.”


Nissan’s Leaf, unul dintre cei mai vechi si cele mai vandute masini electrice pana in prezent, nu a avut niciodata sau bataie de cap, deoarece a fost proiectat traditional folosit ca baza o masina, alimentata cu benzina.


Dar nici SUV-ul Ariya de la Nissan, care va incepe livrarea catre dealeri mai tarziu in acest an, nu are nici unul. Nici bZ4X de la Toyota, un vehicul electric conceput de la zero.


Ratiunea pentru producatorii de automobile fara frunk este ca umplerea din fata a masinii cu echipamente si accesorii face ca un cockpit sa fie mai spatios.


Mercedes, de exemplu, are un sistem de filtrare a aerului. Toyota bZ4X are sistemul HVAC si bateria de 12 volti in fata, creand o cabina la fel de spatioasa ca RAV4, o masina mult mai mare.


„Toate aceste componente trebuie să fie amplasate undeva”, a spus Tom Kretschmann, planificatorul principal de educație tehnologică al Toyota. „Si punandu-le in prim plan, nu schimbati cu adevarat asteptarile la SUV.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA