Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Kia Rio II ( 2005 – 2011 )

Kia Rio II, un fel de hai sa punem mana de la mana ca sa facem mai multe maini. Kia Rio II, in sfarsit o masina de la Kia care merita cumparata. Si inca cum.



Aseara, mi-am amintit de vara. Cum stateam pe nisip rupt, in p**a goala. Si mi-am zis „Tre sa fac si eu ceva.” Ca de un an ma uit la ea si nu e bine asa. Banii vorbesc dar nu-i aud yo – cash bani. Traiesc cu gramul din bocanci rupti – cash bani. Am pus banii banii pentru mami s-au dus, acum rulez cu golanii ca sa zbor mai sus. Creez un hit si invit pe toti la show, bagabontii inteleg si zic in cor „Let’s go!”.


Lansat in 2005 odata cu YouTube, a treia generatia de Rio a fost foarte aproape de a fi un succes comercial. Construit la comun pe platforma cu Hyundai Accident, o alta masina exceptionala dar mai obscura decat versurile pe care le-am scris anterior, Kia Rio III a fost si este definitia „ieftin si bun”. Daca nu ai rabdare si nu vrei sa citesti mai departe – Kia Rio III este un Kia Cee’d mai ieftin dar cu aceleasi motorizari si aproximativ aceeasi fiabilitate.


Pai si atunci de ce nu s-a vandut Rio III?


Pentru ca in 2006 se lanseaza Kia Cee’d si Hyundai i30 iar de acolo incepe revolutia si asaltul coreean asupra pietei auto din Europa. Sigur, avem motorizari la comun, dar diferenta FUNDamentala este ca i30 si Cee’d au fost proiectate in Germania si construite din start pentru piata europeana, pe cand Rio si Accident au fost proiectate in Coreea si erau in continuare destinate unei piete mai internationale. De asta nu prea le vezi pe strazile Europei.



Motoare Kia Rio III


Benzina



  • 1.4 MPI de 96 cai – Nu voi vorbi prea mult despre 1.4 rup asfaltu’ pentru ca e identic cu cel de 1.6. Tine-ti aproape!

  • 1.6 MPI de 110 cai – Asa. Un benzinar clasic de la Hyundai/Kia, care nu are de ce sa iti dea emotii. Sigur, e zgomotos ca un diesel si consumul este proFUND neimpresionant si cadrul motorul se uzeaza, dar per total e un motor fara emotii. Nici ca performante, nici ca fiabilitate. Si totusi, de ce sa cumperi motorul asta? Pentru ca era disponibil si cu o cutie automata. 1 – 0 bate Borisov.


Diesel


1.5 CRDi de 109 cai – Singurul diesel disponibil, care este omologul coreean / fratele albastru al lui 1.4 TDI de la VW. In esenta e clasicul 2.0 CRDi de pe Santa Fe / Magentis / Sonata / Sportage, cu un cilindru scos. Asta inseamna ca e un motor foarte fiabil si care consuma putin, doar ca are nevoie de o curatare ocazionala la sorbul de ulei. 



Probleme Generale Kia Rio II



  • Suspensia nu este un punct stralucit pentru Kia Rio II, iar in cazurile mai zdravene suspensia dezvolta si un apetit pentru anvelope fata.

  • Ce ramane dusmanie, ca asa e in fratie, iar KIa Rio II sufera de aceeasi problema cu coloana de directie ca si Hyundai Accident. Dar macar e singura problema notabila.

  • E o Kia low-cost asa ca pretentiile si asteptarile tale trebuie sa fie la fel de mari cu asteptarile sefilor legat de munca mea.


 



Verdict Kia Rio II


Masina asta e Cenusareasa, doar ca la inceput. A inceput de jos, a urcat putin, nu a fost neaparat populara, dar a pus bazele unei regine. In cazul asta, Kia Rio III, care a venit din senin si a devenit regina masinilor de tip supermini. Merita in schimb sa cumperi un Rio II? Daca ai un buget dictat de nevasta sau daca vrei ieftin si bun, atunci categoric merita. NU e o masina premium, dar nu e nici aproape masini. E acolo. Anonima. In trafic. Facandu-si treaba. Iar tu vei trece pe langa ea fara sa stii ce masina e. Sau sa iti pese. Nici macar proprietarului nu ii va pasa. Dar macar masina nu ii va aminti prea des de existenta, cerand piese.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina iti ajunge si 1.4 rup asfaltu’ pentru ca in categoria asta de masini fiecare 10 lei conteaza, iar pentru diesel nu vei ghici niciodata.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA