Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Brandul de vehicule electrice de la Geely, Zeekr, se extinde in Europa

Marca chinezeasca de vehicule electrice Zeekr isi propune sa dubleze vanzarile in 2023 la aproximativ 140.000 de vehicule si intentioneaza sa extinda vanzarile in Europa, a declarat CEO-ul Andy An pentru Reuters.



Sursa: commons.wikimedia.org


Zeekr vede o crestere in Europa si mai tarziu in acest an va incepe sa vanda pe piata vehicule cu sisteme de conducere asistata proiectate cu Mobileye. Bbrandul creat de producatorul chinez Geely a vandut 72.000 de vehicule in 2022, majoritatea in China.


Modelul sau 001, la un pret de aproximativ 300.000 de yuani (43.600 USD), concureaza cu crossover-ul Model Y al Tesla si cu alte modele de lux pe piata chineza din ce in ce mai competitiva.


Tesla a redus preturile dar a redus si productia in China, deoarece se confrunta cu o concurenta intensa din partea marcilor chineze precum Geely. Vanzarile Tesla in decembrie au scazut la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni.


Un al doilea model, denumit momentan 009, va intra in productie luna aceasta. Zeekr vede oportunitati de crestere in Europa,dupa cum a declarat An intr-un interviu la conferinta anuala de tehnologie CES 2023, din Las Vegas.


Sursa: topgear.com


Zeekr si parintele Geely au o baza europeana cu Volvo, in care Geely detine un pachet majoritar. Zeekr si Waymo, unitatea robotaxi a Alphabet, au prezentat la CES un prototip de vehicul de serviciu autonom. Zeekr a mai declarat ca intentioneaza sa construiasca vehicule pentru Waymo in China, dar isi doreste si o posibila productie in SUA „in functie de situatia pietei”. Totusi, Zeekr nu planuieste sa intre pe piata de consum din SUA, a spus An.


Luna trecuta, Zeekr a solicitat o oferta publica initiala in SUA, fara a furniza detalii despre volum sau moment. Reuters a raportat anterior ca Zeekr dorea sa stranga peste 1 miliard de dolari in IPO si ca urmarea o evaluare de peste 10 miliarde de dolari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA