Producatorii de automobile ar trebui sa-si consolideze afacerile pe masura ce masinile electrice urmeaza sa fie la cerere in anii urmatori, anunta unitatea de propulsie Aurobay, sub tutela Geely.

Sursa: aurobay.com

Volvo Cars si compania-mama, Zhejiang Geely Holding Group, si-au finalizat vara aceasta proiectul Aurobay, care include doua fabrici de propulsoare in Suedia si China, cu planuri de a atrage clienti externi.

„Cel mai rau lucru care se poate intampla climei si lumii este ca nu exista o dezvoltare ulterioara a acestor tehnologii”, a spus Fleiss intr-un interviu.

Producatorii de automobile iau din ce in ce mai multe masuri pentru a usura actul de echilibrare dintre un viitor exclusiv electric si motoarele cu ardere mostenite.

Volvo Cars a declarat anul trecut ca va inceta sa produca modele cu combustie pana in 2030, in timp ce Ford Motor a declarat in martie ca isi separa operatiunile cu vehicule electrice ce sunt in crestere rapida si dezvoltarea de software, de restul afacerii.

Grupul Renault urmeaza sa detalieze planurile pentru o separare a activelor sale pentru vehicule electrice in noiembrie, in timp ce Mercedes-Benz Group a declarat ca va vinde masini electrice doar pana la sfarsitul deceniului, acolo unde este posibil.

Aurobay vizeaza sa devina „cat mai mare, si asta cat mai repede posibil”, a spus Fleiss, ceea ce va necesita colaborare. „Chiar daca toate aceste previziuni si ambitii se implinesc, in 2040, pana la 75% dintre masinile de pe sosea vor fi inca bazate pe combustie.”

Unitatea, detinuta in doua treimi de Geely si restul de Volvo Cars, a produs 750.000 de motoare cu combustie si hibride, precum si motoare electrice, la uzina Skovde din sudul Suediei si la fabrica Zhangjiakou din provincia Hebei din China.

Sursa: electrive.com

Compania are aproximativ 2.900 de muncitori, iar ambele unitati apartineau Volvo, care a fost detinuta in totalitate de Geely din 2010. Exista, de asemenea, un plan de a adauga operatiunile de propulsie Geely Automobile Holdings la societate la un moment dat in viitor.

Fleiss, un director Volvo Cars de lunga durata cu roluri anterioare in Grupul Volkswagen, a refuzat sa comenteze daca Aurobay poarta discutii cu Renault cu privire la planurile lor de afaceri pentru motoare cu ardere.

Aurobay poate lua in considerare listarea la bursa „in cativa ani”, dar nu are „planuri active”, a spus Fleiss, adaugand ca un numar surprinzator de investitori interesati se adreseaza optiunilor de cumparare in companie.

„Acesti investitori vad ca mai este o afacere mare de facut si destul de multe venituri  inainte ca aceasta tehnologie sa se stinga”, a spus el.