Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lynk & CO va face o schimbare complet electrica in Europa

Inlocuitorul hybridului plug-in Lynk & CO 01 isi va imparti platforma cu Volvo EX20 si Smart #1.



Sursa: 4×4.ro


Lynk & CO va inlocui hybridul sau plug-in 01 in Europa cu un SUV complet nou, complet electric, bazat pe platforma SEA, incepand cu 2024, a declarat seful global al marcii.


Brandul, care ofera un singur model in Europa, a inregistrat aproximativ 28.000 de unitati din 01 pe sapte piete din regiune in 2022, ceea ce a fost un record pentru companie, dupa cum a declarat CEO-ul Lynk & CO, Alain Visser, pentru Automotive News Europe. Inlocuirea complet electrica a lui 01, va fi cu singurul model oferit de Lynk & CO in Europa, a spus acesta.


Noul model electric va impartasi Sustainable Experience Architecture (SEA) cu o gama larga de marci detinute sau afiliate de Geely.


Primul model bazat pe SEA oferit in Europa este Smart #1. De asemenea, Volvo s-a angajat sa foloseasca SEA pentru a sustine viitorul sau SUV mic EX20, care urmeaza sa debuteze inainte de sfarsitul anului.


In plus, SEA va fi folosit de masinile electrice 001 si 009 de la noua marca Zeekr a Geely, care intentioneaza sa inceapa vanzarile in Europa in acest an.


Visser a promis ca marca, care a debutat in Europa in 2020, va atinge pragul de rentabilitate in regiune in acest an, in ciuda costului in crestere al masinilor. „Avand in vedere cresterea rapida a volumului actual, credem ca putem ajunge la pragul de rentabilitate in acest an si sa fim pe profit in 2024”, a spus acesta.


Lynk & CO si-a crescut anul trecut rata de abonament la 550 de euro, de la 500 de euro si este sub presiune sa creasca din nou pretul.


Sursa: moveelectric.com


Un beneficiu al brand-ului este legat de costurile variabile, care sunt limitate la salariile a 900 de angajati din Europa, precum si costul de conducere a celor 10 „cluburi” care actioneaza ca showroom-uri de construire a marcii in marile orase. De asemenea, compania va vinde aproximativ 10.000 de masini second hand in acest an, aducand venituri suplimentare.


Visser a spus ca Lynk & CO va intrerupe si planurile de extindere in Europa dincolo de piata actuala, pana in 2024, cand va sosi masina electrica. Acest model este cheia planului Lynk & CO de a intra in Marea Britanie, despre care compania prezice ca va deveni rapid pe piata  numarul 1 sau numarul 2 in Europa.


In prezent, Olanda este cea mai mare piata a marcii din Europa, Italia fiind pe locul 2.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA