Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford infiinteaza Latitude AI pentru a dezvolta tehnologia de conducere automata

Ford creeaza o filiala detinuta in totalitate, numita Latitude AI, pentru a cerceta si a dezvolta tehnologii de conducere automata.



Sursa: thedrive.com


Formarea Latitude AI subliniaza concentrarea Ford pe tehnologiile automatizate care vor sprijini soferii in vehiculele detinute.


Latitude isi are radacinile in tehnologia de conducere autonoma: personalul sau de 550 de persoane va fi compus in mare parte din cei 550 de angajati pe care Ford i-a angajat de la Argo AI, startup-ul care a incetat in octombrie anul trecut.


Cand Ford si-a retras sprijinul de la Argo, a declarat ca a decis sa se concentreze pe tipurile de sisteme automate care sprijina soferii, mai degraba decat sa elimine rolul acestora in procesul de conducere.


Desi exista multe asemanari tehnice intre sistemele de conducere autonoma dezvoltate de Argo si sistemele de asistenta pentru sofer pe care Latitude are sarcina de a le construi, exista totusi o diferenta seminificativa: unul a fost conceput pentru a nu fi implicat uman, unul va integra implicarea umana.


„Vedem tehnologia de conducere automata ca o oportunitate de a redefini relatia dintre oameni si vehiculele lor”, a declarat Doug Field, director de dezvoltare avansata de produse si tehnologie la Ford.


Sammy Omari, director executiv al tehnologiilor avansate de asistenta a soferului la Ford, va fi CEO al Latitude. Peter Carr a fost numit director de tehnologie al filialei, iar David Gollob va servi ca presedinte.


Sursa: worldnationnews.com


Cu sediul in Pittsburgh, cu alte centre de inginerie in Palo Alto, California si Dearborn, Michigan, echipa de 550 de membri se va concentra pe invatarea automata, robotica, software si alte baze ale conducerii asistate si automatizarii conditionate, au declarat reprezentantii Ford.


Formarea filialei marcheaza o expansiune fata de eforturile continue ale producatorului auto in aceste domenii. Ford este deja partener cu Mobileye in domeniul asistentei avansate pentru sofer si cei doi au lucrat impreuna la sistemul Ford BlueCruise, pe care Consumer Reports l-a clasat ca cel mai bun sistem de asistenta pentru sofer disponibil pe piata, in ianuarie.


Soferii au acumulat deja peste 50 de milioane de mile de condus ,,hands-free” folosind BlueCruise, dupa cum a declarat producatorul auto.


In schimb, nu exista vehicule cu conducere autonoma in vanzare pentru consumatori astazi. CEO-ul Ford, Jim Farley, a spus ca vehiculele cu conducere autonoma, in care oamenii nu au nici un rol in procesul de conducere, erau „la mare distanta” atunci cand a dezvaluit planurile de a inceta sprijinul pentru Argo.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA